GOTT NYTT ÅR!!

Började morgonen med att köra ett pass på CT:n, så att jag ska kunna äta lite god mat ikväll med gott samvete. Efter nyår måste jag nog försöka ta tag i nån form av träning på allvar. Skulle vilja börja simma igen, att springa är ju så långtråkigt. Vill iallfall passa på att önska Er alla ett GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING!!!!!!!!

Raketer

Nu har vi varit och tittat på demoskjutning av raketer ute i Torskors. Jag måste säga att jag tycker att dem smäller lite onödigt högt, annars var det tjusigt =) Det var Sven, Arvid, Oscar och jag. Hjalmar var oxå med men han sov med hörselskydden på i vagnen hela tiden. Otroligt att han inte vaknade, dem hörselskydden måste varit bra.

Nyårskläder

Har varit och handlat och jag började faktiskt med att gå i klädaffärer. Så jag har köpt en nyårsklänning med en liten kofta/bolero till. Skulle nog bli kallt utan den när det bara är smala axelband på klänningen. Med tanke på att vi ska grilla fläskfilen ute på grillen;) Jag köpte iallfall lite mat oxå och var en runda på systemet och köpte bubbeldricka. Nu ska jag köra igång en maskin tvätt, sedan ska jag köra ett pass på CT:n. Arvid var jätteduktig och hjälpte till att plocka upp alla leksaker på tv-rums golvet, som han och Hjalmar tidigare dragit fram.

Tror att mitt nya halsband kan passa bra till den nya klänningen.

Här kommer även bilder på busungarna.

Sovmorgon

Idag sov barnen och jag till kl 10.00. Det tror jag inte jag gjort sen innan Arvid var född. Hjalmar vaknar ju alltid vid halv åttatiden, men nu har han tydligen vänt på dygnet han med. Blir svårt att ändra tillbaka tills dagis börjar igen. Idag har vi tagit det lugnt och varit hemma hela dan.

Men i morrn måste vi nog ut och handla och fylla på lite i kylskåpet. Ska även försöka passa på att köpa hem till Nyårsafton, för jag ska ordna efterrätten. Vi ska hem till Carro o Krille och fira Nyår.

Raketer och lite smällare har vi redan köpt och Sven provskjutit;) Skulle varit kul att ha lite nya kläder också, men det hinner jag väl inte ordna. Vi få se!

Tjenixen

Ikväll har jag varit hos pappa, Lisbeth och Erik en runda. Arvid var eld och lågor för han fick spela wii spelet. Han hade inte ens tid att gå ifrån för fika. Vi andra högg in på hembakad semla och Hjalmar högg in på marängerna, semlorna var jättegoda. Vi kommer gärna fler gånger;) Pappa hade en öppnad baileys som han trodde började bli dålig;)så vi tog varsit glas för att den skulle ta slut. Men jag tror det var halva flaskan kvar, för det blev några glas innan vi tömt den.

Igår

Vi var ute i ett par affärer och bytte lite kläder, insåg ganska snart att det var meningslöst att försöka hitta några andra kläder istället. Köerna var helt grymma, så vi åkte hem efter bara 2 affärer. Jag hann iallfall klippa mig, är förvånad att någon frisör hade öppet Annandagen. I allfall igår när jag skulle sätta mig och skriva på min blogg upptäckte jag att den var helt upp och nedvänd. Åh ju mer jag var inne och grejade ju hemskare blev den. Till slut kom jag på vad det var som gjorde det hela konstigt, en liten springande hare. Så se upp för harar!! Därav har jag passat på att ändra lite färger, om Ni tycker att den ser lite annorlunda ut. Igår kväll var vi hos Weronica, Alex o Agnes och fikade och drack glögg.

Juldagen

Barnen var superpigga idag, undrar varför? Dem rusade ner och började plocka med alla nya leksaker dem fått i julklapp. Vad kartonger och plast det är runt precis alla grejer, tror att jag skulle kunna gjort ett litet Majbål. Jag tror att motorsågen och spindelmannen bilbanan var populärast, för dem slogs i princip om dem hela tiden. Vid 12.00 tiden åkte vi bort till Ingrid och Bernt på lite släktmiddag. Hon hade smörgåstårta och det var jättegott. Det var gott att äta något annat än julmat, har nog redan tröttnat på det. Till fika fick vi kaffe och marängtårta med rice krispies, mums den var jättegod och krämig. Har kört ett pass på CT:n ikväll, det smittar;)

Julafton

Idag har vi varit hos Ingrid o Bernt och firat Julafton vid 12.00. Vi åt julmat, åh det var så gott. Sedan kom tomten och delade ut julklappar. Arvid o Hjalmar var inte ett dugg rädda för tomten. Det var jag när jag var liten minns jag. Sedan fikade vi och tittade på Kalle Anka. På kvällen firade vi hemma med Pappa, Erik, Weronica o Agnes.
Lisbeth, Carro o Krille jobbade tyvärr i kväll. Vi åt iallafall lite julmat eller det blev ganska mycket igen. Sedan kom tomten en gång till, åh han hade ännu mer paket med sig. Fick ett jättefint halsband av Sven och barnen, Tack!!! Fick även en huggarhjälm, undrar var han menar med den. Fick ju huggarstövlar när jag fyllde år... Vi fikade och åt lite julgodis. Sen körde Erik, Hjalmar och Arvid hårt på cross trainern. Åh jag får väl försöka ta tag i träningen nu efter Jul. Linda o Per-Ola verkar kommit loss och då känner jag mig lite stressad, man vill ju inte vara sämre. Är det någon som vill hänga med och simma en gång i veckan. Så skrik till!!! Min bästa julklapp var nog halsbandet. Gav Sven ett par gympadojjor, så jag kanske kan få med honom på en springtur. God Jul och ha en fortsatt trevlig kväll.

Kalmar

Idag har jag varit i Kalmar men jag trodde aldrig vi skulle komma iväg. Korna hade rivit ner stolpar på matbordet och smitit ut. Så på morgonen medans vi väntade på Sven, gjorde vi färdigt sista julgodiset. Vi kom iväg kl 14.00 iallafall och Sven fick tag i sina delar till traktorn. Vi gick en runda på Citygross och det var faktiskt inte alls mycket folk. Sedan åkte vi in till centrum, jag gick nog på HM en timme innan jag kunde bestämma mig för vad jag skulle ha. Lustigt att alla kläder sitter som korvskinn och man vill slänga av sig dem med en gång. Jag skulle vilja dra på mig en stor stickad tröja som räcker ner till knäna :( Sedan gick Sven en runda på Jula och vi avslutade med en Hamburgare på MC Donalds för att fylla ut kläderna lite till. När vi kom hem körde jag igång med en skinkjanssons och kokte lite ägg inför morgondagen, eftersom vi ska vara hos Ingrid o Bernt vid middagen. Nu har jag övertalat Sven att färga mitt hår. Här kommer bilder på godiset och nya färgen på frillan.

Ledig i 10 dagar!!!!!!!!!!!!!!

Nu är jag ledig i 10 dagar, det ska bli så skönt. Tänk om det kunde bli lite kallare och lite snö också. Det hade varit kul :D. Ikväll var mamma här en runda på julklappsrunda, vi fikade lite. Sven håller på att gör julskinkan. Det är nog första gången, som han gör den. Ska bli gott att provsmaka den sen. Nej, nu måste jag städa lite till. Vi kanske ska till Kalmar i morgon och då hinner jag inte städa. Jag var en liten runda på Willys på hemvägen, men där var inte så farligt med folk i kassan. Jag hade bara en framför mig, så det gick rätt fort.
Nu har jag smakat julskinkan, den blev lite salt men god. Bra gjort Sven. Under tiden har jag städat Svens arbetsrum och toan nere, torkat av och polerat skinnsoffan. Nahä lite glögg sen ska jag leta upp sängbalen.


Kola

Ikväll har jag gjort kola, men jag gjorde en tavla. Ställde in den i kylskåpet för länge så den blev stenhård. Tog ut den 1 timme i rumstemperatur men den var ändå stenhård när jag skulle skära upp den. Men man lär sig av misstagen. Nästa år köper jag färdig istället. Vi har precis varit ute i Sibbamåla och fikat hos Marianne, Sven har djuren där om somrarna. Vi satt i hennes uterum, det var så mysigt. Väcker lite egna byggfunderingar. Hoppas vi kan dra igång med något rum efter Julen, köket eller badrummet nere. Vill måla om pojkarnas rum också. Det klarar jag ju iallfall själv.

Städat

Idag har vi städat och tvättat. Plocka upp alla leksaker på golvet tar ju en timme, innan man ens kommer igång med dammsugaren. Satte mig sedan en stund framför tv:n medans barnen kollade. Hade en förhoppning om att Hjalmar kanske skulle somna. Men icke, jag somnade istället. Så han har ett förträffligt humör just nu. Måste nog säga att mitt blev lite bättre efter jag sovit en stund ;-) Vet inte alls vad vi skall hitta på ikväll, men jag känner inte för att sitta hemma. Så vi åker nog och hälsa på någon. Arvid har tjatat om att åka till Morfar hela dagen, för han testade wii spelet när vi var där sist.

Avslutning kursen

Idag hade vi avslutning/redovisning på veckans kurs. Det gick bra, alla fick varsit diplom. Skönt att kursen är slut och att man kan återgå till det normala. Kan vara kul att göra något annat men en hel vecka är nästan lite väl bra. Det andra man gör i vanliga fall ska ju också göras. Vi blev i allafall bjudna på mat. Idag var det jultallrik så det var ju jättegott och mycket att välja på. Fick även en chokladkartong från facket, men den har man ju betalt flera gånger om. Egentligen skulle jag behöva färga om håret igen, känns som jag snart är orange i huvudet. Men jag är inte sugen att gå in på Maxi just nu i värsta julstressen. Idag är brorsan Oscar här på besök. Sven har beställt en ny bärbar dator, undra om den hinner komma innan jul. Han har även beställt skalblock till utfodringsbordet till korna, så nu skall här byggas. Jaha, nu är det bara Weronica och Karin som inte har några bloggar, ska Ni inte hänga på trenden?

Knäck

Idag har jag gjort knäck och lövmarknadsnougat. Var så trött när jag kom hem efter jobbet att jag satt och halvsov till Bolibompa. Imorgon är det redovisning på jobbet av veckans kurs/övning. Ska bli skönt att få sitta på sin plats sen och göra sitt vanliga jobb. Jobbar i och för sig bara Måndag nästa vecka, sedan är jag ledig fram till 2/1-09. Så den 2/1 blir det nog roligt med alla mail.

Julfest

Idag har barnen varit på julfest på dagis. Jag passade på att gå ut i stallet och pyssla om Annie lite grann. Hon hade kardborrar som fastnat i manen, så jag fick klippa den rätt kort. Sedan hämtade jag barnen. Var inne på Eriks hemsida och la till en besöksräknare. Få se om han blir nöjd ;) Vi var hos logopeden igen, för sista gången trodde jag, men hon tyckte vi skulle komma tillbaka i Februari 1 gång till. Egentligen skulle vi behövt handla, men det tar emot när det är så mycket folk i affärena :(

Trött

Idag har jag varit på kurs/övning på jobbet. Det kändes rätt drygt, för det var dåligt planerat och man visste inte alls vad som förväntades av en. Att försöka förbättra något som man inte sysslar med i vanliga fall, kändes helt döfött. Ingen fikapaus och stå upp hela dagen. Gissa om man är slut i huvudet och benen. Dessutom varar det roliga hela veckan...... Skulle bakat lite pepparkakor i kväll, men jag känner bara för att gå och lägga mig. Åh, då är klockan inte mer än 19.00.

Nu är klockan 20.52 och jag har faktiskt gjort pepparkakor. Satt och degade en stund i soffan, men sen piggnade jag till och vi bakade ut degen.

Julgranar

Idag har vi haft besök av Macke, Cissi och barnen. Vi åt en bit mat, sedan var vi ute och gick en liten runda. Barnen körde eljeepen, tyvärr tog batteriet nästan slut när vi var som längst borta, men vi kom hem till slut i allafall;) Ikväll tog Arvid och jag in våra julgranar och klädde dem, här är skönheterna. Nu ska jag gå och dricka glögg och äta pepparkakor.

Arvid o Hjalmar lussar på dagis


Späckat schema

Igår började vi på Tant Grön kl 06.15. Arvid och Hjalmar skulle lussa. Sedan körde jag direkt till jobbet. Efter jobbet körde jag hem och svirade om för på kvällen skulle vi på nyårsrevyn, Lustgas andra andningen (Det var jobbet som bjöd). Men den var så där tyckte jag. Däremot var vi och åt trerätters på Casablanca efter och det var kalasgott. Jag åt så mycket så jag trodde jag skulle kräkas när vi gick därifrån. Idag på morgonen har jag bakat lussekatter. Sedan har vi varit och julhandlat, men jag är fortfarande inte klar med alla julklappar. Fy vad mycket folk det börjar bli i affärerna nu.

Gästbok

Idag har jag skapat en gästbok på bloggen, se vänstra hörnet. Har lite problem, skulle vilja ha den lite mer indragen till höger, någon som har något knep? Har försökt med det mesta... Idag har vi varit hos logopeden igen. Vi har fått lite bilder på L att öva på till nästa Onsdag. Arvid, Hjalmar och jag var även och köpte lite julklappar efter. Jag ska försöka slå in dem i kväll så att jag inte måste slå in alla på en gång sedan. Vi skulle bakat lussebullar i kväll men jag har lite huvudvärk, få se om det gå över.

Mandas kalas

I Lördags var vi hos Manda på 4-års kalas. Här kommer lite bilder.

Lite att göra

Idag har jag haft lite att göra på jobbet, så jag har passat på att städa, slänga och sorterat massa papper. Sedan krånglade datasystemet, det var en server i Tyskland som låg nere och det påverkade alla flexsiter i Sverige. Men det kom igång igen runt 13.00 och då fick jag betydligt mer att göra. Mailen som var skickade innan 10.00 började droppa in, så på eftermiddagen behövde jag inte bekymra mig för att jag hade lite att göra. Jag gick hem klockan 15.10 ändå. I kväll åt vi råstekta potatis och kryddkorv, det var gott för det var längesedan. Imorgon är det Onsdag igen så Arvid, Hjalmar och jag ska till logopeden.

Färgat håret!

Nu har jag färgat håret, men jag blev inte riktigt nöjd. Det blev lite ljusare än jag tänkt mig, men jag får väl göra om det om 14 dar så kanske det blir bättre. Idag har jag varit hos pappa och ätit kroppkakor, det var jättegott. Tack så hemskt mycket!! Det var andra gången denna veckan som vi äter kroppkakor;) Nu ikväll så ska vi åka och gratta Manda hon fyller 4 år på Måndag. Grattis i Förskott Manda!

Vita kroppkakor

Nu är jag mätt och belåten. Har till och med lite ont i magen, tog nog en kroppkaka för mycket. Vi hade mycket kokta potatisar över sen igår, så idag gjorde vi vita kroppkakor. Har fått reda på att vi ska gå en kurs v.51 på jobbet. Hur kan man lägga en kurs veckan innan julafton? Tror dem inte att man har mycket att förbereda och göra hemma ändå. Usch vad jag blir förba....

Logopeden

Idag har vi varit hos logopeden, Arvid gjorde nytt test. Nu tyckte logopeden att det gått så bra och framåt att bara L och R saknades. Så vi har två ggr till bokade, sen tyckte hon inte vi behövde komma mer. Så skönt... Vi ha sprungit där 1 gång i veckan sen innan sommaren. Så nu är det bara att öva på lampa, låsa, läsa m.m. R:et kommer tydligen ofta senare, när dem börjat skolan så det gör dem inget åt. Efter körde vi och handlade. Vi belönade oss lite med chokladbollar för vi varit så duktiga med läxorna. Idag kom mina tupperware grejer och panda saker som jag beställt. Kul, alltid kul med nya saker.

Julpyssel på dagis!


Julpyssel

Ikväll har vi varit på dagis och julpysslat. Vi har bakat pepparkakor. Gjort julkort med glitter och fina tomtar. Vi har även gjort smällkarameller och skinkpinnar. Sedan bjöd dem på skinksmörgås kaffe och mjuk pepparkaka. Vi har precis kommit hem, Arvid spelar julkalender spelet, skägget i brevlådan. Hjalmar och Sven tittar på tv:n. Jag har varit ute hos Annie och gett henne hö och vatten. Imorgon ska vi till logopeden, så Arvid måste öva på läxan en gång till innan han lägger sig.

Jobbat

Måndag igen... Jag har jobbat, skönt att det är 1 December det har varit betydligt lugnare idag. Sista veckan i månaden är alltid stressig. Var en runda i affären på hemvägen efter jobbet och köpte presenter till Manda, hon fyller snart 4 år. Vi ska dit på Lördag och fira henne.

RSS 2.0