O mitt nya inköp

Köpte denna tunikan och ett halsband idag på Kappahl. Vi var och ordnade Superman dressen på HM. Tack för tipset Linda! Vilken skillnad på pris från leksakshuset. Dem skulle ha över 400:- och här behövde vi ju bara ge 149:-. Kolla in superman lite längre ned.


Superman


Mer kalas

I kväll har vi varit ute på Sjuhalla och grattat Lisa, hon fyller 7 år idag. Vi fick tacos till middag och chokladbollstårta och morotskaka till fikat. Det var jättegott. Grattis Lisa på födelsedagen!!!

Har haft det jättestressigt på jobbet denna veckan, så det känns underbart att det äntligen är Fredagskväll. Missade Let´s dance, men jag tror det går i repris någon dag i helgen. Någon som vet när?

Godnatt!!

Födelsedag

Idag fyller Jannie och Herman 6 år, grattis på födelsedagen. Arvid är bjuden på maskeradkalas den 6/2 så idag har vi varit och kollat om maskeradkläder, men vi hittade inga. Vi får väl köra in till stan och se om vi kan få tag i några kläder. Helst vill han va superman och det borde ju gå att ordna.

Hurra Hurrra Hurra


Kaos i ladugården

Idag när jag kom hem, hann jag inte ens ur bilen innan Sven mötte mig. Det var 3 kor som hade fått 4 kalvar nästan samtidigt och han visste inte vilken/vilka kalvar som tillhörde rätt ko. Jag fick köra bort till Ingrid och lämna barnen och gå ut och hjälpa honom. Så idag har jag strött halm i lösdriften och i ladugården, samt gett fjolårskalvarna skorpor/skorpmjöl. Tror inte vi va klara förrän klockan 19.00 nu ikväll. I vanliga fall brukar Sven vara klar till 17.00 tiden. Sedan körde vi bort till Ingrid och åt ett par smörgåsar och hämtade barnen.

Grattis på namnsdagen pappa!!

Idag har jag haft ännu mer att göra på jobbet än igår, sedan hade jag världens huvudvärk uppe på det. Funderade till och med på att gå hem ett tag, men jag stod ut. Jag är ju ledig i morgon. Hade/har förmodligen spänningshuvudvärk för jag har haft för mycket att göra och känner att jag inte hinner med. Så i kväll har jag bara suttit och degat framför tv:n. Ringde och Grattade pappa på namnsdagen oxå förstås. 


Trött

Idag har jag haft mycket att göra på jobbet, Marie är i väg på kurs denna veckan. Så jag har två jobb denna veckan. Kom hem och åt, sedan slocknade jag en halvtimme i soffan. Satt och stickade medans barnen kollade på barnprogram, bäst var det var vaknade jag till, för då hade jag tappat huvudet... Jag får nog gå och koka mig lite kaffe så jag piggnar till.

Jag har börjat sticka på benvärmarna men har bara hunnit ett halvt ben ungefär! Bäst var det är kommer det ett stickprov.
Körde ett pass på CT:n, kände trycket från Weronica idag.

Ps. Ni som besöker sidan få gärna lägga in en rad i min gästbok. Ds

Kalas

Ikväll ska vi till Strågen på 10-årskalas och 2*6 års kalas. Julia, Jannie och Herman fyller år. Hurra Hurra Hurra. Vi har slagit in alla paketerna, väntar bara på att vi skall ha tillräckligt med varmvatten så det räcker åt alla. Vi ska bara ta lite smörgås och omelett ikväll, så vi orkar mycket kakor och tårta =). Snart kommer vi Jullan, Jannie och Herman!!

Idag har vi sett solen!

Det såg så fint ut ute idag, så vi var bara tvugna ut och gå en runda. Vi gick ner till Backebo och tillbaka (6 km). Dessvärre blev vi bjunda på semlor, som var jättegoda. Men det jag skulle förbränna, gick jag väl upp igen innan vi ens var hemma.


Mössan är klar!

Nu är mössan klar! Det går bra att lägga en beställning... Strömmen fortsatte att komma och gå hela kvällen och natten, sista gången gick den nog runt 09.00 idag på morgonen och kom igen vid 10.00 tiden. Idag har Karin, Jimmy och Noah varit  här så barnen rockade loss till Mora Träsk. Jag har kört tvättmaskinen hela dagen men har ändå inte nått botten på tvättkorgen, så jag får väl fortsätta med den hobbyn i morgon också. Efter Sven gett djuren var vi och handlade lite på Maxi. Åh i kväll har vi varit hos Karin, Jimmy och Noah och ätit Tacos. Mums det var jättegott!!


Sticka

Igår var jag hos mamma och köpte lite garn, så nu är jag i full gång och stickar en mössa. Det är bara det att strömmen går hela tiden, så det blir väldigt mörkt och svårt att se emellanåt. Så nu sitter jag vid Svens nya bärbara dator.  Innan kopplade jag upp mig på den vanliga och började skriva, men hann bara några meningar sedan försvann strömmen, då blir man glad :(  Ja ha då gick strömmen igen.... Nu kom den... och gick igen....Nahä jag måste sticka och sticka lite nu=)

Skit oxå varje gång strömmen går så ser man ju inte att sticka....och så missar jag Let´s Dance.
Tackar vet jag elverk! Jag missade bara Kitty och det känns som det kvittar, nästan skönt att slippa se spöket.
Nu har jag kommit så här långt på mössan.


Leklandet

Idag har vi varit på leklandet. När vi varit där en stund kom Karin och Noah. Så barnen och vi hade jättekul. Här kommer lite bilder.

Här släpper vi loss!!!







Nya byxor!!

Idag har jag haft mycket på jobbet igen, då går tiden fort. Efter jobbet stannade jag till på Lindex och köpte tre par byxor. Två par på rea, ett par finbyxor och ett par vanliga svarta. Och sedan ett par mörka jeans. Några tröjor eller skjortor hittade jag inte. Men nya byxor är ju alltid något. Tycker det är trist att kläderna krymper i garderoben elr blir torktumlade för varmt :(  Sven skulle ju spela in National Treasure åt mig, men det lyckades inte. Hårddisken var full, så slutet kom inte med.... Nahä lite kaffe skulle sitta fint, efter maten.

                                                                         

Presenter!!

Idag sov vi till 09.00 det var jätteskönt. Sedan åkte vi och shoppade, så nu har jag köpt presenter till alla kusinerna som fyller i Januari! Dvs. Julia, Jannie, Herman och Lisa. Vi var även en runda på Mio och kikade, men jag måste säga att jag tycker det är mysigare och roligare att gå på Ikea. Ikväll har Oscar varit här en runda, han hade med sig en film Lejon Kungen 3, som Arvid och Hjalmar lånade. Jag ska be Sven spela in National Treasure. Sen ska jag gå upp och duscha, bädda rent i sängarna och lägga barnen.

Tvillingar

Igår kväll kom det även tvillingkalvar. Här kommer en bild.

Idag har jag möbblat grabbarnas rum, här kommer lite bilder. Har tavlor och lampor kvar att sätta upp.

Idag har Karin, Jimmy och Noah varit här, vi åt potatisgratäng och friterad inbakad kyckling. Här kommer bild på Hjalmar och Noah.

Första kalven!!

Nu har första kalven kommit. Det var en liten kvigkalv. I kväll har vi varit och handlat lite grann. Jag skulle ju fixa till rummet med lister m.m. Men jag kommer liksom inte igång i kväll. Snart börjar ju Let´s Dance, så det känns som om det inte är någon mening att jag börjar. För det vill jag gärna se på. Grattis Hjalmar på namnsdagen!!! (Ska smaska lite prinsesstårta framför TV:n)


Färdig!!!

Nu har jag målat färdigt. Färgen ska torka över natten, så imorgon kan jag spika upp listerna och börja möblera igen. Det ska bli så skönt att slippa alla leksaker i hallen och i vårt rum=) Tycker faktiskt att det gått ganska bra att måla med barnen. Så nu kan ju Sven ge sig på antingen badrummet nere eller köket, det är bara att välja. Jag menar traktorn är ju klar!!

Arvid fick åka hem från dagis i dag för han hade 38,5 graders feber. Men Sven lämnade honom hos Ingrid, så jag kunde fortsätta jobba. Han skall vara hemma i morgon också, få se om jag stannar hemma eller om han skall vara hos Farmor. Det märks ju inte speciellt mycket på honom att han har feber, men det kan ju vara lite sviter efter sprutan han fick igår. I morgon är det FREDAG!!!!!!!!!!!

Jag är en målarmästare som målar ganska bra bra bra ....

Här kommer lite bilder från rummet. Idag har jag varit ledig och jag har målat, målat och målat. Jag har tvättat fyra maskiner tvätt och dammsugit nedervåningen, så gott det går med alla leksaker från barnens rum. Arvid har varit och fått en spruta, men det gick jättebra han sa ingenting=) Åh till dagens stora händelse, Sven är klar med traktorn och den startade och fungerade som den skulle ;) Så nu tror jag att han är mycket nöjd och belåten=)

Här ser Ni ett proffs i arbete!!!


Mina svar på Caro´s 44 frågor och svar!!
1.När gick du upp idag?
ca 08.25
2.Diamanter eller pärlor?
Diamanter
3.Senaste film du såg på bio?
Indiana Jones 3
4.Favorit TV-program
Vet inte här visas mest Pingu och Fåret shaun, jag vet inte vilket som är minst plågande.
5.Vad åt du till frukost?
Smörgås med salami och paprika, juice
6.Vad är ditt andranamn
Carina
7.Din favoritmat?
Gratäng och fläskfile
8.Vilken mat gillar du inte?
Blodkorv, blodpudding
9. Vilken är din favorit-CD för tillfället
Har ingen speciell
10.Vilken bil kör du?
Renault Megane
11.Vilken är din Favoritmacka?
Längtan (räkmacka)
12.Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?
Oärliga och skrytmånsar
13.Vilka är dina favoritkläder?
Jeans och tröja
14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då?
Thailand
15.Favoritklädmärke?
Jag är ingen märkesbög
16. Var vill du dra dig tillbaka?
Någonstans där jag får vara ensam.
17.Favorittid på dagen?
När jag kommit hem från jobbet och ätit middagen.
18.Var är du född?
Karlskrona BB
19.Vilken är din favoritsport att se på?
Är inte speciellt idrottsintresserad, men kan nog ha kanalen kvar när det är friidrott.
20.Vem tror du inte skickar detta tillbaka?
-------------
21.Vem tror du skickar tillbaks först?
-------------
22.Coca Cola eller Pepsi
Coca Cola
23.Fotboll eller ishockey?
Ishockey
24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Varken eller
25.Pedikyr eller manikyr?
Manikyr
26.Några spännande nyheter att berätta för oss?
Sven har lagat traktorn!!!!!!!!!!!!!
27.Vad ville du bli när du var liten?
Frisör
28.Bästa barndomsminnet?
När jag klådde Weronica o Linda i höjdhopp!!
29.Varit i Afrika?
Näpp.
30.Nånsin rullat in någon i toapapper?
Nej, inte vad jag minns.
31.Varit med om en bilolycka?
Ja
32.Favoritdag i veckan?
Lördag
33.Favoritblomma?
Orkidé
34.Favorit-snabbmatsrestaurant
Max
35.Äger du en cykel?
Ja
36.Vem fick du senaste mailet från?
Cina
37.Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Det skulle nog inte hända mig. (Jag vet jag är en tråkmåns)
38.Läggdags?
22:00
39.Vems svar är du mest nyfiken på av dom du skickar brevet till?
----------
40.Senaste personen du delade en middag med?
Alex, Weronica, Per-Ola, Linda o Sven
41.Vad sysslar du med just nu?
Skriver på bloggen!
42.Favoritfärg
Lila
43.Hur många tatueringar?
Inga
44.Hur många sänder du det här mailet till?
Inga!

Målat andra lagret

Ikväll har jag målat andra lagret på tak och snedväggar. Skit... Jag åker nog på att måla snedväggarna en gång till för det vita täcker inte tapeterna riktigt. Jag har även köpt hem två olika gröna färger till väggarna. Ikväll blev jag klar lite tidigare, det var lite lättare att måla andra omgången. Arvid bjöd Hjalmar och mig på en liten juicefika. Sven är ute i verkstaden och plocka med Lamborginin, tror att han håller på att sätta ihop den nu, så den kanske är klar om någon dag. I morgon ska Arvid till distriktssköterskan och få en spruta. Få se vad han tycker om det... Nej nu ska jag gå och kolla på tv:n, färgen ska ju ändå torka ;)

Målat

Handlade på hemvägen från jobbet. Sedan lagade jag potatismos och ostschnitzel, med minimorötter till. Jag tyckte det var gott, men Arvid o Hjalmar var inte speciellt glada för schnitzeln. Efter maten drog jag loss med målning av tak och snedväggar, puh är inte färdig förrän nu. Arvid ordnade en liten drickapaus annars har jag hållt på konstant sen efter middagen. Sven är ute och lagar traktorn i kväll med, tycker den skulle vara klar någon gång.

Spacklat

Idag har jag fortsatt på rummet, spacklat och slipat, tagit bort alla lister. Men spacklet räckte inte, så barnen, Oscar och jag var på Coop och hämtade en 0,5 liters tub till. Passade på att köpa hem bred maskeringstejp och maskeringspapper till golvet. Barnen köpte Lördagsgodis, för vi missade att det var Lördag igår. När vi kom hem fortsatte Oscar och Arvid att spela på datorn, och Hjalmar och jag gick upp på rummet igen. Sedan var jag ute hos hästen och mockade rent, hon har stått inne mycket på nätterna nu när det varit så kallt, så där var lite att göra, men det gick rätt fort ändå. Till middag gjorde jag en pastagratäng, det går fort och är gott. Fick tre matlådor över, bra att ha till jobbet. Sven har varit ute och hållt på med traktorn hela dagen, men är fortfarande inte klar, nu håller han på med grenröret. Nahe tillbaks till spacklandet...

10 Januari

Hann inte skriva igår, så här kommer lite info istället. Barnen och jag åkte ut till Bengts färg och köpte vit takfärg och spackel roller och penslar. Sedan åkte vi ut till Lösen kyrka och hämtade upp Sven, han hade varit ute hos Björn på Fäjö och fällt några träd. Sedan körde vi raka vägen till Pappa och åt kroppkakor. Det var mycket gott som alltid. TACKAR!!! Arvid stannade kvar hos Erik och Morfar och Sven, Hjalmar och jag åkte hem. Hjalmar och jag fortsatte i deras rum och började spackla och skära bort bubblor och lösa tapetdelar. När Sven gett djuren och kommit in, packade vi in oss i bilen och åkte till Carro o Krille. Där spelade vi WII och köpte pizzor och hade det mysigt. Arvid, Erik och Morfar var också med så Arvid måste varit väldigt nöjd med sin "SPEL DAG". Vi kom hem så sent så jag orkade aldrig skriva igårkväll.

Tjenix

Ikväll har jag haft ett späckat schema. Jag har slängt ut julgranen. Tror att det vart mer barr på golvet inne än på granen när den tillslut låg utanför på trappen. Sedan plockade jag ut alla leksaker och möbler från barnens rum. Så att jag kan börja riva ner tapeterna i morgon. Sedan kollade jag på Let´s Dance och i pauserna fortstatte jag att plocka ut mer grejer.... I morgon ska jag åka och kolla på färg och köpa hem spackel och roller.

Besök

I kväll har Karin, Jimmy och Noah varit här. Vi fikade lite. Noah testade Arvid o Hjalmars nya motorsåg, så Karin elr Jimmy får nog lätta på plånboken och köra ut till Runessons och införskaffa ett såg. Det är bra ljud och en kedja som går runt oxå.(Måtte batterierna ta slut snart:) I dag har jag frusit hela dagen, kallt och dragit på jobbet och en brasa som hade slocknat när jag kom hem :( Jag eldade upp i pannan och körde igång varmluftsugnen i köket, på 275 grader. Så nu är det ganska behagligt.
Sven har haft veterinären här idag och vaccinerat alla kor mot Blåtunga, det var andra gången dem var här, så nu är det klart. Han har grejat med traktorn men den är fortfarande inte klar, han har två kolvar och två foder kvar att fixa.
Undra om jag skall börja rymma ur Hjalmar och Arvids rum, så vi kan börja måla och tapetsera om... Frågan är bara vad lägger jag alla deras leksaker under tiden??

Åkt pulka!

Idag har Karin och Noah varit här och åkt pulka. Vi gick till sjöbacken och åkte, jag drog Arvid och Hjalmar dit i pulkorna. Så jag var rätt slut innan vi ens kommit fram. När Hjalmar åkt ner, vägrade han gå av snowracingen så jag fick dra honom även uppför backen, gissa om jag var slut och genomsvett sen. Vi hade med oss en engångsgrill och grillade lite korv.
I kväll har mamma, Percy och Oscar varit här, så vi fikade och åt lite tårta. Fick ett fint julbroderi, så nu har jag ett år på mig att få den färdig.

Idag e ingen vanlig dag, idag e det min födelsedag Hurra Hurra Hurra!!!

Vill tackar alla för dem fina presenter jag fått och uppvaktning. Vill även tacka alla som ringt eller grattat mig via bloggen! En sån uppvaktning när man fyller 33 år. Hur blir det då när man fyller jämt!;-) Idag har det varit lite varmare ute, men det har blåst mycket så det har känts som om det varit mycket kallare. Undra om det blir någon snö inatt? Så vi kan åka lite pulka i morgon. I morgon har jag min lediga Onsdag, skönt med sovmorgon. Hoppas att Hjalmar och Arvid också vill ha det! Nu tror jag att jag ska gå och kolla på Mamma Mia, har fått låna den av Ingrid.

Brr kallt!

Idag när jag steg upp var det 14 minus grader ute. Jag tror att jag hann köra nästan hela vägen till jobbet, innan det var varmt i bilen. Idag var det ganska lugnt, Marie var tillbaks så jag hade bara mitt egna jobb. Många kunder hade nog dessutom semester även denna klämdag. På hemvägen stannade jag på ÖB för att se om dem hade skridsko till Arvid, hans är ju lite antika och inte så mycket styrsel i. Men det fanns inga i hans storlek. Sedan var jag tvungen att hämta dem på dagis så jag hann inte kolla på fler ställen. Så ska vi åka skrille i morgon så får det gå ändå med dem gamla. Jag undra vad vi har gjort av våra pimpelspön? Vet att vi skall ha ett par stycken... Hoppas det inte är för kallt imorgon bara, så vi få stanna hemma. Det var 13 minus grader nu ikväll vid 18.00 tiden.

Borttappade saker!

Arvid har varit och lekt hos Nora idag, så Sven, jag o Hjalmar var och handlade en runda. Hjalmar hade tappat bort sin ena vante igår när vi åkte skridsko, så jag köpte ett par nya idag. Men när vi kom hem hade Linda ringt och Julia och P-O hade hittat den andra vanten. Tack!! Men det är ju alltid bra med något extra par. För jag tycker alltid att den ena vanten saknas, när man ska någonstans. På tal om tappat bort, så tappade ju Sven sin vigselring på Nyårsafton. Vi har idag varit ute i Jämjö hos Carro o Krille med en metalldetektor och letat, men utan resultat. Det är väl inte det lättaste att hitta när det dessutom snöat. Vi plockade ur hela boden dem varit i och byggt raketrampen, men hittade den inte där heller. Så det är nog bara att ge upp. Frågade en fjärrskådare här på nätet om dem kunde hjälpa mig att hitta den, fick som svar att den låg på marken under ett löv eller typ en presenning. Vi hittade den iallfall inte, vet inte vad man skall tro om fjärrskådare och siare, är det humbugg???

Åkt Skridsko

Idag har vi varit på Strågen barnen och jag och åkt skridsko på deras sjö. Alla mina syskon utom Oscar var faktiskt där. Vi grillade korv och det började snöa i massor. Pappa, Erik och Herman pimplade dessutom men jag tror inte någon av dem fick napp. Det var väl för mycket liv och rörelse på isen, så vi skrämde fisken;)

Första dagen avklarad!

Jaha, då var första dagen på jobbet avklarad efter julledigheten. Ja man kan ju inte säga annat än att tiden gick fort. Hade nog att läsa mail och fixa fram till middagen, innan jag kunde ta tag och jaga det som skulle levereras under dagen. Efter jobbet sprang jag in på Willys och köpte lite basvaror. På utvägen såg jag att Rusta hade REA så jag gick även in där och blev 384:- fattigare, köpte ett spel till TV:n för det var 25% rabatt. Köpte även en flaska hårbalsam. Sedan hämtade jag barnen på dagis, körde hem och lagade mat (kyckling och potatis) och nu sitter jag här och softar och har en hel helg framför mig, det kallar jag mjukstart efter en lång ledighet. Imorgon kanske vi ska åka skridsko på Strågen om det inte är för kallt. Tror att vi tar med oss en engångsgrill oxå och grillar lite och ha det mysigt.

Bah!!!

Mina 10 lediga dagar är slut, vart tog dem vägen? Imorgon börjar jobb och dagis igen, tur det är en mjukstart iallafall!! I dag gjorde jag spagetti och köttfärssås till middag, fattar inte att man kunde vara så hungrig idag, med tanke på allt som vi åt igår hos Carro o Krille. Tack för igår, allt var jättegott och det var jättetrevligt!! Vi spelade guitar hero tror jag det heter, men varken Agnes, Weronica eller jag kunde klå Oscar. Han har ju förstås en hel del träning bakom sig. Emellanåt var vi givetvis ute och pangade raketer. Fast jag håller mig på lite avstånd, är lite skotträdd.

RSS 2.0