Öron

Idag har vi varit med Arvid på hörseltest och koll av öronen igen. Det hade försämrats ännu mer, så nu blir det till att sätta rör igen. Samtidigt ska dem passa på att klippa tungbandet så att "L" lossnar, för nu eftersom han ändå sövs så passar man på och ta det oxå. Plötsligt är det inte en sak som kan övas upp längre. Så i morgon blir det att ringa och boka tid för OP. Hoppas på att det blir så fort som möjligt, så han inte halkar efter i skolan.

Sprang även en runda på HM och köpte en varm o go kofta, kan vara bra och ha nu när det är så jäkla kallt. Köpte även nya gympadojjor till Arvid och varsitt par vinterstövlar till barnen. Arvid har varit på bordtennis i kväll. Har en känsla av att det blir en lång dag på jobbet i morgon eftersom jag gick vid lunch idag...

Måste komma ihåg att köpa en julklapp till julmarknaden oxå.

Fågelbord

Idag har jag och barnen varit hos pappa en runda. Tack för mat och jättegoda bullar =)

Sedan var Arvid, Hjalmar och jag och köpte 25 kg fågelfrö, hade lite problem att få det från affären och in i bilen men det gick. Hade ju två starka karlar med mig :) Sedan jagade vi ett fågelmatbord i flera affärer. Fick tag i ett till slut men inte ett sådant jag tänkt mig. Ville haft ett som såg ut som ett litet hus, har sett flera fina tidigare men dem verkade helt slut nu. Köpte även en talgbollspinne. Sven fixade ett "T" att hänga upp dem på, så i morgon kan fåglarna komma.

Stäääääda

Idag har jag städat nästan hela dagen.

Plockat fram alla ljusstakar och stjärnor m.m men inte tänt ;)
Sedan har jag torkat ur köksskåpen och slängt en massa udda saker och pryttlar som man aldrig använder. Blev en halv soptunna. Sedan blir det ju en del till återvinningsstationen oxå förstås.

Arvid har lekt med Ismael. En adventsgran är huggen bara ljusen som skall i. Handlat på City Gross. Mitt fågelmatbord var helt slut/paj, så jag måste köpa ett nytt. Finns så många fina små hus numera har jag sett. Men hittade inget på City Gross.

Nu blir det sista delen på Harry Potter halvblodsprinsen.

Pulka

Idag har Hjalmar och jag varit ute en sväng och åkt lite pulka. Fast det var ganska kallt, vi vågade inte vara ute så länge eftersom han fortfarande har hosta.

Ikväll när jag lagade middag råkade jag slå sönder saltkaret över potatisgrytan och det blev glassplitter överallt, så det var bara att slänga ut allt :( Kände inte för att ställa mig och skala nya potäter, så det blev en tur ner till Lyckebys pizzeria. Så nu är alla mätta, nöjda och belåtna :) Såg att en del redan fuskat och tänt julprydnaderna i fönsterna, tråkigt. Det ska inte jag göra iallafall.

I går kväll var vi på dagis/fritids på den årliga julpysselkvällen. Helmysigt och jättegott med skinkmacka!!
Apelsiner med kryddnejlikor, pepparkaksbak och tomteprydnader m.m.


Deppväder

Vilket tråkigt höstrusk ute, det bara regnar regnar och regnar. Fast man kanske ska vara glad för att det inte kommit ner som snö. Fast då kanske man hade varit insnöad ;)

Skulle städa lite men lusten ville inte riktigt infinna sig, körde igång en julskiva men det hjälpte inte heller.

Arvid har gjort fruktsallad och vi har övat på lite läsning, så nu är det läggdags för dem små. Bordtennis imorgon och boklåningsdag.

Halskragen klar

Helg igen, vart tar veckorna vägen?

Stickat färdigt på min halsduk/krage, kan va bra att ha nu när det ska bli snö och kallt.
Idag har Hjalmar och jag bakat lite. Testat dem nya fina läckra formarna vi köpte på Ikea. Ikväll blir det till att vara hemma och ta det lite lugnt, har tagit ett glas rött och ätit kebabpizza.


Hjalmar och jag har gjort smarrig marängtårta med hallon och chokladsås

Lillkusinen Elsa

Fars dag

Barnen vaknade kl 8:00 idag och grattade Sven på Fars dag. Han fick en skjorta och en flaska glögg " Lucia med chokladsmak"

Tack Eva o Martin för igår, en trevlig kväll med väldigt god mat som alltid :)

Nu blir det att göra sig i ordning för kalas hos pappa, Hjalmar hänger med mig. Sven o Arvid ska åka till Ingrid o Bernt.

Tjingeling

Lördag

Varit och skulle byta kjolen, men dem hade inga kvar i rätt strl... Så jag behöll den och hoppas på att jag ska kunna ha den. Blev ett par nya jeans oxå när jag ändå var där.

Oscar har sovit över här till idag, så han har spelat spel med Arvid o Hjalmar. Sven hade en kviga som rymt på morgonen så han fick stiga upp lite fort och jaga in den.

Tvättar och har slagit in lite presenter, många som fyller nu. Ikväll ska vi på kalas ute på Sjuhalla.

I morgon blir det kroppisar hos pappa =)

Huvudvärk

I dag har jag haft huvudvärk hela dagen... tungt. Arvid har varit och lekt med Albin i hans klass. Hjalmar, Sven o jag har varit och handlat. Shoppade en ny jeanskjol, men den satt som ett korvskinn... Antingen får jag byta den eller sluta äta... svårt val :(

Ikväll är Oscar här på besök. Annars har jag städat och tvättat det gamla vanliga.


Tandläkaren

I dag har Hjalmar varit hos tandläkaren, han hade inte heller några hål. SKÖNT!!!

Så ikväll har vi lyxat till det med glass, skivad banan, maränger och chokladsås :) Gäller att borsta tänderna ordentligt bara ;)

Fy attans vad halt det var i dag på morgonen, fick kas på bilen. Även på hemvägen var det runt nollan så jag tog det lugnt, skönt med vinterdäcken på iallafall.

Hoppas inte det blir snö tills imorgon, e inte sugen på det än.

Höstlovet slut :(

Så var höstlovet slut för denna gången. I dag på förmiddagen var vi ute och gick en liten runda i det underbara vädret. Sen åt vi Tacopaj till lunch.

Körde en runda till Karin med familj och tog en fika.

Handlat en sväng på Maxi och nu kopplar barnen av med en film.

Har börjat sticka lite på kragen, ca 1,5 dm.

Sticka

Har varit hos mamma och köpt stick o virkgarn. Ska börja sticka en stor halsdukskrage. Sen blir det väl ett par fönsterlöpare till Arvid o Hjalmar. Köpte även två små broderier till Arvid o Hjalmar. Så Arvid har börjat brodera ett litet tåg och Hjalmar ska göra en rosa gris :)

Näpp nu har jag inte tid med datorn längre ;)


Leos Lekland

Gårdagen tillbringade vi i Kalmar på Leos Lekland. Märktes att det var höstlov för där var jättemycket folk. Fick ingen plats att sitta på utan vi fick ta en liten glassfika på golvet.

Var även en runda på Ikea och en liten sväng inne på MODE.

Ikväll har jag varit en runda i Fågelmara hos pappa.


Hjalmar 4 år





RSS 2.0