Målat

Idag på morgonen när vi satt och åt frukost så kom Karin, Jimmy och Noah på besök. Vi tog en fika. Sedan skulle dem iväg och handla. Efter det så gick jag ut och klippte färdigt gräsmattan, jag klippte halva igår så jag kände att jag var tvungen att göra det färdigt. Under tiden höll Sven på med rören i badrummet. Sedan drog vi loss grillen och satt ute i trädgårdsmöblerna och käkade. Härligt att kunna sitta ute och äta, innan flugorna vaknat till liv.

Sedan tittade jag på Sven´s gamla traktor och tänkte, gud vad den ser risig ut. Så jag och Arvid började slipa på fälgarna medans Hjalmar sov, sedan hittade vi BM-gul färg och gick loss. Tyvärr tog jag inget före och efter foto, men när Ni ser resten av traktorn kan Ni kanske föreställa Er hur även fälgsidorna såg ut innan.... Jag fick hemskt gärna måla resten med, men det tål att tänkas på. Då måste vi ha hem lite röd färg oxå. Tror att det är tråkigt att slipa ned lastaren med!?

Upphottade fälgsidor!!

Shoppat skor!

Idag har vi varit hos Logopeden, det gick inte så bra sa logopeden. Arvid ville nämligen inte öppna munnen så hon hade fått prata mest själv idag... Hoppas det blir bättre till nästa vecka.

Efter vi varit där körde vi till Maxi och fyllde en kundvagn. Sedan stannade vi till på skopunkten på hemvägen för Hjalmar behövde nya skor. Men Arvid och jag var inte sämre än vi hittade lite vi oxå =) Jag har ju inga skor innan...

Mina!


Hjalmar och Arvids

Fotboll

Ikväll har Arvid varit på fotboll i Sibbamåla.

Man blir varm och törstig!!!

Under tiden spanade Hjalmar in lekplatsen som låg bredvid

Melker och Hjalmar åkte karusell

Takida

Vilken härlig låt, lyssna på den!!!

http://www.youtube.com/watch?v=sPoaGN5aEt0

I dag har Arvid o Hjalmar fått varsin tupp och höna av Mormor. Så Arvids höna ska heta Emelie och tuppen Anton. Hjalmars ska heta Anna o Melker.


Helg

Idag har vi hållt på med badrummet som vanligt, fast det händer ju aldrig något....

Annars har jag bara städat och tvättat hela helgen, det vanliga roliga :(

Åh nu har jag huvudvärk och fryser, få nog krypa ner i sängen en stund.

Krökar dag!

Idag har jag tvättat och dammsugit och plockat inne. Sen kom Karin, Jimmy o Noah. Vi fikade och grillade. För oss var det premiärgrillning för i år. Jag älskar grillad kyckling, men det är lite tråkigt med glasbitarna det känns inte så kul att äta kyckling längre. Karin och jag monterade ihop en arbetsbänk och Jimmy och Sven satte ihop en kapsåg med arbetsbänk. Sen körde Sven och köpte lite fler avloppskrökar. Arvid och jag fyllde på med grus i botten på badrummet medans Hjalmar låg och sov. Så i morgon ska vi förhoppningsvis kunna lägga dit cellplasten och golvvärmen och ev. gjuta.

Ikväll har vi varit under huset och kapat vattenledningsrören och pluggat dem så att vi kan dra nya. Såg även att där var gott om utrymme i kanterna på grunden så där ska nog gå att isolera lite extra med frigolit. Ser fram emot att slippa ha inneskor på vintern för att golvet är så kallt under köket.

Tingeling!!


Pizza

Ikväll blev det pizza efter jobbet. Kände helt enkelt inte för att laga någon mat. Sedan har vi hållt på i badrummet i kväll och lagt avloppsrör. Kul fredagsnöje, men vad gör man inte för att bli klar någon gång. Oscar har varit här en runda i em och ikväll.

Sömnig

Ja ha, här tänkte jag skrivit att det varit en fruktansvärt stressig dag på jobbet... Sen går man in på Strågens blogg och läser om Lindas slit och det är bara att erkänna jag har inte bytt t-shirt 3 ggr idag. Men jag har inte hunnit fika en endaste gång idag och jag slängde i mig maten och gick och jobbade på min lunch.

Det kändes inte kul att gå hem idag när man låg efter med så mycket jobb, med tanke på att jag är ledig i morgon. Ser ut att bli tufft på Torsdag och Fredag. Ikväll har vi dessutom varit i Kättilsmåla skola på fritidsmöte, dem ska öppna kommunalt fritids. Men det var klösamöte och många åsikter och viljor må jag säga. I morgon är det nytt fritidsmöte på Tant Grön, får väl gå dit och höra vad dem har att säga oxå. Ska även till logopeden igen, vi ska vara där klockan 10.00.

Nu är jag sömnig, natti natti

Vilket bredband..

Idag har det tydligen bestämt sig för att fungera igen. Karin, Jimmy o Noah var här på en fika. Sedan kom Lukas och Alva och lekte med Arvid o Hjalmar. Arvid måste vara nöjd nu, han har lekt med både Måns, Nora, Strågenbarnen, Noah, Lukas och Alva på sin Påskledighet.

Hjalmar har slutat äta mat, tror han lever på godis och dricka. Men åh andra sidan var väl inte jag bättre när jag var liten...

Uppdatering av badrummet. Jag åkte på mer jobb... dem så kallade celsius rören (stammarna) sprack när vi borrade och lossade vid rören på avloppen. Så nu har jag grävt upp 1-1,5 meter sten och grus för att vi även ska kunna byta stammarna. Jag börjar starkt tvivla på att det blir ett badrum igen. Antingen får vi ha en stor sandlåda inomhus lr så få vi väl spika igen dörren.

Tror att jag äntligen bestämt mig för badrumsinredning iallafall om det nu blir aktuellt.

Påskris

Nu har jag inte kunnat skriva på flera dar för att vi har haft en så dålig uppkoppling. Jag fattar inte varför det är så bara ibland. Igår efter jobbet var Arvid, Hjalmar och jag och plockade påskris och satte i fjädrar och påskägg och gjorde lite påskfint.

Vilket fint väder det är ute nu, jag tror det är som bäst ute nu varken för varmt eller för kallt för att man ska få saker gjorda. I Söndags la jag på sommardäcken på bilen med assistans av Sven o Oscar. Vi har även tagit ut studsmattan och satt ihop den. Arvid tyckte vi skulle ta ut badpoolen oxå men där gick gränsen. Vi sprutade även huset med mögeltvätt som skall verka i några månader. Ska bli kul och se om det blir någon skillnad, för huset är verkligen grönt och inte gult på vissa sidor.

Idag har jag jobbat och efter jobbet gick jag till jobbgymmet. Nu i kväll har vi fortsatt på badrumsplaneringen och barnen och Oscar har varit ute och hoppat i studsmattan.

Tjingeling!

Kalmar

Igår lämnade jag in bilen på reperation, så nu har jag en ny framruta igen. Så idag har vi varit en runda i Kalmar på Bauhaus och kollat på badrumsgrejer, kakel, klinkers, tvättställ, skåp och isolering. Men jag hittade inte något som passade. Tyckte personalen inte var så värst hjälpsam heller. Sven köpte iallafall en ny skottkärra så vi hade fullt i bilen hem. Nu ikväll har jag fortsatt och plockat ut cementen som Sven bilat upp. Så nu tror jag att jag har lyckats få ut allt. Har även börjat gräva fram stammarna, så vi såg vad dem var gjorda av och konstaterade att dem verkade ok. Vi beställde även ett nytt fönster hos Maurin så det ska komma i mitten på nästa vecka. Arvid o Hjalmar har haft långsemester idag, se nedan =)


Sven var lite avundsjuk för att inte han kommit med på bild, jo han har också hjälpt till!

Arg

Idag har varit en bra dag fram till kl 14.30. Jag kom ut till bilen som står i garaget och backar och kör ut. När jag ska börja köra framåt tänker jag, hm varför är det blött så lustigt ett rakt sträck på rutan. Så jag kör igång torkarbladen men det är fortfarande kvar. Då går det upp ett liljeholmens, rutan är spräckt. Sprickan fanns inte där igår när jag körde hem från jobbet, bilen har varit i garaget under natten. Så det måste ju ha varit spänning i glaset eller nåt. Grrrrrrrrrrr 1500:- fattigare, självrisken. Åh så blir jag utan bil en dag och en massa krabb. Nu får jag köpa en billigare toastol eller sätta in en potta i badrummet istället.

Vy från Renaulten =(

RSS 2.0