Svampdille :D

Jag har fått svampdille, så fort jag har lite tid över vill jag ut och plocka svamp. Problemet är att jag vet inte var jag ska köra och plocka svamp för någonstans längre.

Arvid o jag tog en runda i dag igen efter maten. Det är så kul när man hittar svamp!!

I morgon e det Fredag, jag ska jobba eftersom jag var ledig i Tisdags istället.

Putsat fönster

Idag har jag putsat köksfönstret och två fönster på altanen. Gick inte putsa fler på altanen för solen kom fram hela tiden, får väl ta dem nu ikväll istället.

Jag har tömt det sista i poolen och lagt in den för vinterförvaring.

Har varit med Arvid på inskolning idag.

Sedan plockade Arvid o jag lite kantareller. Så ikväll blev det lite kantarellsmörgåsar.



Nya fönster

Nu har vi bytt ut två gamla fönster. Ett i går och ett i dag. Men det är lite jobb kvar, nya lister och foder ska dit. Jag är t o m nästan sugen på att putsa fönter ;)

Ikväll har vi ätit Tacos och jag har sprungit runt några varv med snabeldraken. Tvättat en maskin tvätt och vikt ihop tvätt. I morgon är jag ledig, Arvid ska börja Ettan, tänk att den lille plutten blivit så stor. Bara jag som håller mig ung ;)


Höns

I dag har vi varit i Boahaga och hämtat 15 höns. Dem har flyttat in i hästboxen och ska snart få bekanta sig med dem gamla hönsen.

Sedan började jag tömma poolen och den håller på att tömmas än....

Hjalmar och jag har skruvat ner studsmattan. Åh Sven skulle börja byta fönsterna på framsidan, men hans tigersåg hade gått sönder så han la ner. Blir till att införskaffa ett nytt, blir lite drygt att såga förhand...

Gräset är klippt, men har inte orkat städa så mycket inne. Varit fint väder så har varit ute hela dagen.

Arvid har varit hos Ismael.

Kantareller

I dag har jag varit ute på en liten svamprunda. Barnen ville ner till Farmor så jag tog Fia och gick en runda :) Synd att hon inte vill lukta på kantarellerna och spåra upp nya åt mig.
Fast det tråkiga är kvar och rensa svampen...








Bakugan

Äntligen har Arvid fått köpa sig ett par Bakugan, det har varit lite tjat ett tag. Men idag har han inhandlat ett par och e nöjd :)

Köpte även ett par nya tröjor till killarna inför skolstarten. Ska bara få tag på byxor och skor oxå. Nästa Tisdag e det inskolningsdax, så jag e ledig på Tisdag och jobbar Fredag istället. Dagis och Fritids har även stängt på Tisdag.

Ikväll grillade vi lite, gott var ett tag sedan nu.

I morgon få jag nog gå en svamprunda igen, e sugen på plocka svamp. Gäller bara att se upp för jägarna!


Sjuk

Vaknade helt genomförkyld och med halsont, och en kran som rinner konstant. Tog en alvedon och körde till jobbet. Hade stannat hemma om inte Agneta hade semester. Det vara bara till att bita ihop. Men efter middagen tog jag datorn med mig och körde hem och la mig. Hann nog sova ca en timme sen ringde sommarjobbaren och jag fick starta datorn..

Sven ligger oxå i samma elände, fast han är nog lite sämre. (En man med förkylning..;)

Så jag gjorde bara lite pannkakor till barnen ikväll.

I går var vi och införskaffade ny skolväska till Arvid, nytt bokpapper, snygga bok etiketter, nya pennor och suddi, ett pennfodral och en ny gymnastikpåse. Så han var helnöjd. Hade behövt köpa lite nya kläder oxå ett par jeans och nya skor tills skolan börjar.

Sail Karlskrona

Igår var vi inne en runda på sailet med Hjalmar, på Stumholmen. Han fiskade, spelade på chokladhjul, kastade bollar, pil, hoppade i hopptorn, poppade popcorn m.m. Arvid var hos farmor, för han ville inte följa med. Jag köpte massa fina blommor till trädgården, så det blir till att ut och gräva idag. Hortensia + klematis för bara 25:-/st, gick inte att motstå helt enkelt.. Sedan gick vi och åt på Red light.

Började klippa gräset, men sen kom regnet så jag hann bara baksidan.

Fy f*n vad jag är sugen på Ullared, tänk om vi kunde åka nästa Fredag?

Slappdag

Igår var vi på kräftskiva så idag har man varit rätt mör. Vi sov över på Möcklö i en friggebod, jätteskönt att slippa fuktig tältduk i nosen på morgonen. Vi hade jättetrevligt och maten och kräftorna var jättegoda. Vi badade även en omgång i havet,  närmare 30 pers. som invaderade en strand :)

Ikväll har Cristina och Jörgen varit här och hämtat Annie. Det gick hur bra som helst att lasta henne. Hon följde snällt efter Cristina som en hundvalp. Hoppas att hon får det bra och kommer att trivas. Cristina lovade att vi fick komma och hälsa på någon dag och se hur hon har det.

Oscar och barnen tittar på Indiana Jones och tjatar om sockervadd, det är nog bara till att ta fram maskinen...


Kräftskiva

Har varit och lämnat glasflaskor konservburkar mm på återvinningen. Sedan handlade vi lite och var en runda på systemet. I em kl 15:00 blir det kräftskiva på Möcklö. E det någon som vill vara chaufför så är det bara att ringa ;)

Nä klockan går, måste packa bilen och förbereda. Vika tvätten och utfodra djuren. I morgon kommer Cristina och hämtar lilla Annie. Det kommer att bli bra för henne att få sällskap :)

Cyklat

Ikväll cyklade vi ner till Lösensjön och tog ett dopp och fikade lite. Är grymt imponerad av Arvid att han inte gnällde utan cyklade hela vägen. Det är ju 9,6 km fram och tillbaks iallafall.
Idag har det varit rätt mycket på jobbet, känns nästan lite dumt att vara ledig i morgon. Vet ju att man får lida för det på Måndag. Men jag var i taket på arbetstidsförkortningen och man har ju inte lust att jobba gratis..

Igår var Arvid o jag ute och åkte inlines, jag klarade mig utan frakturer och skrapsår. Trillade inte en enda gång, vågade inte e rädd för att slå mig fördärvad. Men det är jobbigt det känns i låren och vaderna :)


RSS 2.0