Inlines

Har varit och införskaffat ett par begagnade inlines. Ska se om det är något för mig. Upptäckte när jag tagit på mig dem att det inte fanns någon klack/broms. Men surfade runt och kollade lite det finns det tydligen inte på alla. Lite synd att jag inte kollade det innan, för det verkar skitsvårt att stanna i nerförsbackar utan... Men får väl hålla mig till någorlunda plana vägar. Har iallfall inhandlat knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd, cykelhjälm hade jag sedan tidigare. Ett måste antar jag om man inte vill skrapa armar och ben. Provade åka lite på vår väg i går, men den var rätt knagglig. Beläggningen blev ju inte alls bra sist dem fixade till vägen, tyckte faktiskt den var bättre innan. Men jag höll mig på benen utan någon markkänning iallafall. Fast jag åkte kanske lite fegt eftersom jag då bara hade cykelhjälmen. Det verkade jobbigt och ge lite iallafall för svetten bokstavligen dröp. Om det nu inte var enbart för rädslan att trilla och slå ihjäl sig, för tröjan var helt dyngsur. Nä jag får nog leta upp någon annan väg, som är mindre knagglig. Någon som vet någon nyasfalterad mindre trafikerad väg där Arvid och jag kan hålla till?

Grillat

Jobbat, hem och grillade lite kyckling. Blev precis klart tills regnet kom, så vi satt och mös på altanen när det små smattrade på taket! I morgon är det sista jobbdagen för denna veckan. Fort går det, redan jobbat en vecka snart.

Hjalmar slocknade tidigt i kväll, han e väl trött efter att stigit upp tidigt hela veckan.
Arvid o Sven kollar på Indiana Jones, Arvid har fått PS2 spelet Indiana Jones Lego. Så Sven ville visa honom filmen.

Sigge o Fia går rätt bra ihop nu, gick smärtfriare än jag trodde. Fia tar hand om Sigge som om det vore hennes hundvalp :)

Kaffetajm!!

Svamp

Jobbat idag, helt slut när jag kommit hem och ätit. Inte van att gå upp så tidigt och svårt att somna på kvällarna. Men man är väl snart inne i gamla rutiner igen.

Ikväll gick vi en runda och kollade om svamp, men vi hittade inga. Hjalmar plockade lite kottar och vi tog en fika i en skogsglänta.

Regn

Över 100 mm regn fick vi med det som kom under gårdagen och natten till idag. Så igår var det bara att passa på och kavla upp ärmarna för inne röj. Plockade ur städskåpet och gick igenom det. Gick igenom "apoteket" och sorterade ut alla gamla mediciner. Gick igenom mina kläder och packade ner till "Rakel" för insamling. Passade på att byta sängkläder och tvätta massor med maskiner tvätt. Tog ett varv med snabeldraken. Eldade upp alla kartonger och fixade i pannrummet. Städade upp på Arvids rum. Kvällen innan fick vi även upp persiennen i köket, äntligen ska man slippa solen i ögonen om det nu blir mer sol..

Arvid var och lekte med Henning och Sven o Hjalmar var och handlade.

Idag blir det kalas hos Oscar, Grattis på 17-årsdagen!!!


Kattunge

Idag staplade vi in ytterliggare ett lass ved,l så nu är det nog 10-11 meter instaplat. (1 tredjedel klart ungefär)
Sedan gick vi upp till Boje o Mia och hämtade hem lille Sigge (kattungen). Oj vad Fia skällde i början, fick ta en sprayflaska och duscha henne varje gång hon skällde på kattstackarn. Nu skäller hon inte längre men e väldigt nyfiken och intresserad och vill slicka kattungen hela tiden.

Sedan kom Karin, Jimmy o Noah en runda och Oskar. Vi började rensa ur lite gamla gardiner i garderoberna som jag inte tror jag kommer använda mer, ska skänka dem till Rakel (sak o klädinsamling)

Åh så fick vi lite mer besök Weronica o Agnes, så här har varit full rulle hela dagen :)

Har hällt i lite algmedel i poolen ikväll, hade börjat bli alger i botten. Tycker det blir det när man inte badat på ett tag. Får väl hoppas på fint väder så jag kan dammsuga poolen i morgon.


Ved

Började morgonen med att klippa gräset/stänglarna som växt upp. Sedan staplade jag in 7 m3 ved. Lika bra att jag skriver att Sven hjälpte till med sista halva kubiken så slipper han kommentera det ;)

Sedan var klockan rätt så mycket så jag hoppade in i duschen och fixade oss färdiga. Middag på Villavägen i Fågelmara väntade och det var lika gott som alltid. Det går ingen vidare med min viktminskning.... Snart är semestern slut och då får jag väl försöka ta tag i det. Måste börja röra på mig!!!! och minska portionerna....

Kristianopel

Igår kväll var vi nere i Kristianopel på bryggdans. Ja vi dansade inte utan träffade vänner och fikade på Sött o Salt. Tror det var rekord med besökare där igår. Då kan man ine låta bli att tänka på gamla tider när man stod i lottkiosken och sålde lotter. Sådana kvällar var "guldkvällar" ;) I dag ser vädret lite mer molnigt ut, kanske man t o m orkar klippa gräset eller stänglerna som växt upp.

Sven är i Sibbamåla och jagar rätt på korna, några hade gått ut. Så han åkte 7:40 idag och e nog inte tillbaka än.

Dags och hämta tidningen och ta en kopp kaffe!!

Dragsö

Det blev Dragsö camping igår med minigolf. Kebab och pastatallrikar till barnen på Banes. Sedan körde vi till en lekpark nere vid klockstaplen. Vi tog ett dopp på Trummenäs och avslutade dagen med glass. På kvällen var vi hos Mamma o Percy och hälsa på, dem höll på att måla och såga ved.

Kollade poolen idag och tempen var nere på 22 grader, det var ganska kallt i natt, det var bara 7-8 grader så då kyls det väl ner ganska fort.

Idag har vi städat ur vedbon, shit vad skit man samlar på sig på bara några månader... Fyllde en skopa med skräp som Sven får elda upp när eldningsförbudet är hävt. Så nu e det bara till att såga upp och fylla på vedboden igen. Jag e nästan lite sugen på att stapla ved, men ja jag vet att det går över ganska fort när man väl står där....

Golf?

Grillkvällen i Fågelmara var jättetrevlig, det var jättegott och mysigt. I dag har jag börjat fundera på om vi ska köra någonstans och spela lite minigolf, käka glass kanske bada om solen tittar fram.  Frågan är om man ska till Sturkö, Dragsö el någon som har något bra förslag?


Ölands djurpark

I går var vi på Ölands djurpark hela dagen. Vi hade kanonväder inte för varmt utan ganska lagom. Barnen åkte karuseller och badade i piratlandet. Hjalmar åkte t o m berg o dalbanan. Det trodde jag inte han skulle våga. När han kom ner ville han åka igen. Vi var där med Karin med familj + Oscar. Så igår kväll var man rätt mör. I dag på morgonen vaknade vi av åskväder och regn. Kl 8:00 på morgonen var det mörkt som på kvällen. Men när åskan rivit igenom ljusnade det igen. Det är fortfarande lite molnigt ute så det kommer nog fler regnskurar idag.

Ikväll blir det fest i Fågelmara!! Hade det varit bättre väder kunde man ju tältat.

Bättre

Hjalmar vara mycket bättre redan igår, så vi gick ner till Kärrsjön och fiskade på kvällen. Carro o Krille kom oxå dit. Ganska fort fick Krille upp en gädda sen var han fast i fiskandet. Vi andra metade på majs och det funkade sådär. Fick upp några småfiskar. Sen kom Ingrid o Bernt med maskar och då gick det bättre.

Jag har slarvat bort min fiskelåda med alla drag... GR... irriterande. F*n det blir till att leta noggrannare idag....

Har huvudvärk idag, får nog stiga upp och ta lite kaffe och se om det går över. Om vädret ser bra ut under morgondagen kan vi nog ta Ölandsdjurpark i allafall. Trodde inte att Hjalmar skulle piggna till så fort :) Han har redan frågat idag:
-E jag bra mamma, får jag bada?
-Ja det får du.
-Hurra jag får BADA.

SOOOOOOOOOOLLLLLL

Vilken semester man haft i år hittills, vet inte när det var så fantastiskt väder senast på ens semester. Älskar sol och bad!!!!!!


Igår höll vi oss dock hemma till poolen och svalkade oss emellanåt. Fast det svalkar inte så mycket längre när det är 29 grader i vattnet.

Karin med familj var här på Persmåla beach igår. På kvällen blev Hjalmar lite febrig så varken han eller jag har sovit så mycket i natt. Han hade hög feber och var skållhet i denna värmen. Svalkade honom med lite fuktig handduk och kylde ner pannan lite. Han är piggare idag men har fortfarande feber så det blir till att hålla oss hemma. Vi får nog skjuta på Ölands djurpark några dagar och se när han piggnat till igen.

Idag är det Bolibompa spel på datorn som gäller...

Skickat iväg Sven till frisören så att han inte ser ut som en hippie. Hoppas även han får med sig skruv hem till handtagen på altandörrarna.

Olsängs havsbad!!!!!





Kojbygge

Hjalmar-Tarzan

Lek och bad i nopeln!

Arvid o Hjalmars kisunge som kommer om någon vecka!


Kristianopel

Idag har vi varit en heldag i Kristianopel och solat och badat. Ikväll var Mamma o Percy här en runda och Oscar skulle hämta sin moppe, men han fick inte i gång den.

I morgon får man nog försöka göra lite nytta inomhus och inte vara ute i solen så mycket. E rädd att man bränner sig annars. Få bli något dopp i poolen bara.

Annie har semester!

Igår var vi och badade ute i Olsäng havsbad. Det blåste lite grann, men när man solade så fläktade det rätt skönt.
Karin och barnen + Erik var oxå med. Så dem grävde för fullt i sanden.

På kvällen kom Emilie med familj och hämtade Annie, hon ska få komma iväg ett par veckor på grönbete och pyssel :)

Oscar var här en runda och vi badade i poolen. Snabbstädade lite inne, inte alls sugen på att plocka och städa inne nu!

En glasruta på gavlen är på plats! Det hann bli för mörkt igår så Sven hann inte sätta dit den sista. Snart har inte mygg och flugor en chans.

Jag tvättade även bilen igår. Det var det jäkligaste jag varit med om, har kört vid asfaltsbeläggningen nere i Lyckeby flera gånger så den skiten satt som ... Avfettning blev det!!!!

Vaknade idag av att en gubbe stod och skrek utanför sovrumrumsfönstret, trodde det var Annie som sprungit hem. Men det var någon försäljare som ville prata med Sven. ARRGH väcka en på morgonen när man har semester och barnen för en gångs skull fortfarande sover, gör INTE om det säger jag!

Sen vill jag passa på att GRATTA ERIK på 14-årsdagen!! Jag kommer ikväll och äter tårta!!!!

RSS 2.0