Joggat

Arvid och jag har varit ute och joggat en runda nu ikväll. Puh, hårt att erkänna att en 7-åring har bättre kondis än en själv...

28 grader i sovrummet, i natt lär jag inte frysa iallafall.

Fyllt på kylskåpet

Idag hade jag inget spännande kvar alls i kylskåpet. Det tyckte inte Hjalmar heller när ketchupen och jordgubbsylten var slut... Så Hjalmar och jag körde och handlade och Arvid var borta hos farmor för han ville bygga med lego och spela spel.
Var en runda inne på Lindex oxå så blev en ny bikini och en klänning. Hjalmar hittade två par shorts och en EMIL tröja.

När vi kom hem tog vi ett dopp i poolen, 24 grader idag så det stiger iallafall :)

Sven slog gräs ute i Sibbamåla så vi gjorde en fikakorg och körde dit. Sedan körde vi hem och badade igen. Då hade Arvid kommit hem så han hängde på.

Ikväll blev det pizza och en ny gunga till Hjalmar, det var på tiden att vi plockade ner babygungan. Han e ju en stor grabb nu.

Skitskönt med semester!!

Tog ett morgondopp i poolen när jag klippt gräset. Nåja, morgon och morgon klev väl inte upp jättetidigt. Men på förmiddagen i allafall. Åt middag på den inglasade altanen. Sven och Oscar fixade med IH:n. Sedan körde sven och pressade hö. Barnen och jag åkte ner till Lösensjön och dem grävde och badade. Det var riktigt varmt i vattnet, trodde inte det skulle vara så uppvärmt redan.

Sitter på altanen och avnjuter kaffe och löser korsord, det är så underbart med semester :)

Midsommar

Har haft en skön midsommar. Vi tältade hos Linda o Per-Ola. Arvid tyckte det var jättekul. Jag var lite småseg dagen efter, för jag sov inte så mycket i tältet. Förstår inte det, när man var yngre sov man ju jämt i tält.

Idag bär det av till Mamma o Percy på kalas. Dags och klä på barnen lite finkläder, tjingeling

(Ps tog ett förmiddagsdopp i poolen 19,9 grader. Ca 60 cm nu, lite i taget.)


Lövmarknad och semester!!

Idag är min första semesterdag, vaknade vi halv sex på morgonen av att jag glömt stänga av väckarklockan.. Kändes ganska onödigt att den ringde på första semesterdagen. Nå väl jag vände mig om och somnade om ett tag. Sen kom Hjalmar nertrippandes så vi gick ut på altanen och åt frukostflingor. Sedan började vi fylla på poolen med lite mer vatten. Vi hade 16 grader på morgonen och 20 grader i poolen när vi kom hem från Lövmarknaden. Vi har fyllt upp den till 45 cm, så det är en bra bit till. Men vi får ta lite i taget. Vill inte ha vattnet igång när vi inte är hemma.

Framåt 11 tiden åkte vi in till lövmarknaden. Arvid och Hjalmar köpte varsin ballong. Hjalmar väljer att köpa en pansarvagn brun, tjusig NOT och Arvid en Haj. Men men dem fick välja själva. Sedan gick vi till Banes och barnen klämde hamburgare och Sven och jag kebab. Barnen köpte lite godis och jag en ny handväska, jag har ju ingen innan ;)

När vi kom hem fyllde vi på mer vatten i poolen och badade igen. Men då var det som sagt var 20 grader så det var lite trevligare.

Tjo på Er och Glad Midsommar!!

Skolavslutning

Idag har jag varit på skolavlsutning i Flymens kyrka. Barnen sjöng och spelade så fint så man fick gåshud. Det är verkligen något speciellt med skolavslutningar. Man känner sig alldeles lycklig fast det inte ens är en själv som slutar. Men på tal om det semestern är verkligen nära nu. Jobbar Torsdag och Fredag, sedan bara Må, Ti och Ons nästa vecka. SÅ SKÖNT!!!!!!!!!!!!!!!

Ätit middag två gånger på altanen idag och fikat en gång. Sjukt bra, den skulle vi glasat in tidigare.

Arvid i grön tröja (dem sjöng Idas sommarvisa)

Utanför Flymens kyrka

Efteråt samlades alla utanför på en äng och fikade =)

Arvid på lekplatsen i Fjärdsjömåla





Glaset på plats

Så då var äntligen glaset på plats. Idag har vi hållt på med altanen nästan hela dagen. Var bara i väg en kort stund och lämnade och hämtade Arvid på barnkalas hos Henning. Han hade haft jätteroligt, dem lekte wild kids och fick godispåsar när dem klarade uppgifterna.

Karin, Jimmy, Noah och Tim har varit här. Barnen har lekt och såg bokstavligen ut som jordekorrar. Karin och Jimmy har hjälpt till att sätta upp glaset på altanen. Jimmy satte även ihop det nya trädgårdsbordet. Tack för hjälpen!!!




Kroppkakor

Idag har jag varit hos pappa och ätit kroppkakor, alltid lika gott :) Har varit och köpt barnkalas present till Arvids kompis Henning. Så i morgon blir det kalas lite längre ner på gatan. Oscar har sovit här i natt så vi har klippt gräset i höstblåset. Oscar körde åkgräsklipparen och jag sprang runt med Huskvarnan. Gick och la mig en stund efter vi varit i Fågelmara för att bli av med huvudvärken, men har fortfarande lite kvar. Nu ikväll drar vi till Carro o Christian.

Ser fram emot att bli moster ;)

Grillkväll

I kväll har vi varit i Sibbamåla och grillat med Arvids förskoleklass. Dem gick tipsrunda och sparkade boll. Lite synd att det var lite dåligt väder. Det var i allafall uppehåll tills vi hade grillat. E skit trött ska gå och lägga mig, skönt att vara ledig i morgon.

Målat

Idag har jag målat, målat och målat... Jag har målat altangolvet och det tog hur lång tid som helst och var jättevarmt och drygt. Men nu är det gjort =) Sven har suttit och grävt i sin hög, tro det ska bli en håla för poolen men det verka ta tid ;) Jag vill ha i vatten nu, doppade mig tom med i barnens lilla pool när jag hade målat färdigt. Oscar har varit här idag och ska sova över tilll imorgon. Passade på att handla lite nu ikväll när golvet ändå ska torka. Har hållt Fia inne idag, så hon inte ska springa i färgen. Låst ytterdörren det hållet för att inga barn av misstag ska hoppa ut i färgen. Sven är ute nu ikväll och ska försöka såga bort stubben efter lönnen. Grävisen verka inte orka slita upp den. Sprungit runt en runda med snabeldraken, mycket gräs det blir inne nu. Det är så tråkigt att vara inne och städa nu, man vill ju vara ute hela tiden.

Ola Sonas grottan

Igår efter jobbet åkte vi till fritids för en hemlig utflykt. Där väntade traktorer och hölass. Sedan gick färden mot Ola Sonas grotta. Det var en rätt lång väg att åka traktor och vagn, ungarna njöt för fullt och sjöng för fulla halsar. Det var så fantastikt varmt och skönt. Väl framme gick vi en tipsrunda ner till sjön. Sedan gick vi bort till grottan och dem som ville fick gå in. Sven gick givetvis in hela vägen, men jag var lite feg fick lite cellskräck, så jag gick bara in en liten bit för det var så smalt. Jag vill åka tillbaka en annan dag när det inte är en massa folk så man kan kolla i lugn och ro. Vicke hade även tagit med sig det omtalade Ola sona skrinet så barnen var eld och lågor och köade för att kika. Sedan grillade vi korv och fikade, barnen sjöng några sånger och färden gick hemåt tillbaka igen till fritids med traktor och vagn. Verkligen helmysigt =)








Altantak

Nu är altantaket på plats igen, skönt :) Men det är lite fix innan glasdörrarna kan sättas på plats, golvet måste slipas och målas först.

I morgon ska vi iväg på hemlig utflykt på Arvids fritids så då blir det inte så mycket gjort. Men det kommer fler kvällar. Är ju ledig tre dagar sen.

Natti Natti

RSS 2.0