Svart

Fick frukost på sängen och gelehjärtan av barnen. Idag har Arvid varit på barnkalas hos Henning, vi andra åkte till MC Donalds och köpte hamburgare. Sedan körde vi bort till Lyckeby slottsruin och käkade och hade det skönt ute i solen. Sedan var vi hos Ingrid o Bernt en runda och smaskade tårta med smultron på. Tack så mycket!!

I kväll har jag färgat håret svart, men jag har ett problem... Jag får inte bort färgresterna på huden i ansiktet. Någon som har något tips? Snart är jag väl skinnflådd som jag har gnott!!

Var det Mors Dag??


Det klättrades en hel del.

Hjalmar har lyckats komma upp en etapp!

En svarting!

Lian

I dag har vi varit hos Logopeden. Sedan körde vi direkt till Ingrid o Bernt, för Ingrid fyller år idag. Grattis på födelsedagen! Tack så mycket för god mat och fika. Sedan körde vi hem och kusinerna Albin och Lisa hängde med hem. Så dem har testat Arvids nya lian och spelat lite PSP 2. Vad tyckte Ni om lianen? Arvid verka uppskatta den, för han är där och gungar varje dag. I morgon är det dags för dagis och jobb igen. I kväll har Arvid och jag gjort inbjudningskort till hans barnkalas.



Nytt fönster

 Idag har vi satt in det nya fönstret i badrummet. Det kunde varit gjort i går om dem hade skickat med karmskruvar...  Vi tog bort det gamla fönstret i går men eftersom vi inte hade några karmskruvar en Söndagskväll bara så där, fick vi snällt vänta tills affärena öppnade idag. Hutlöst att ta så mycket betalt för ett fönster och sen inte skicka med karmskruv....  Vill därför dissa Traryds fönster som inte kunde skicka med karmskruv till ett värde av hela 27 kr. Jag tycker i allafall att dem kunde upplyst en när man hämtade fönstret att OBS glöm inte köpa skruv för det ingår inga.

Presenter

Idag har Arvid testat sina paketer och lekt med Ismael. Oscar har varit här och lagat sin moppe och bakat en sockerkaka. Den var jättegod Oscar så det får du gärna göra fler gånger.








Älmtamåla

Igår var vi på gökotta vid Älmtamålasjön. Den varade i hela 52 minuter, sedan hade Arvid tagit årets första bad. Åh eftersom vi inte hade några extrakläder med oss var det bara att köra hem och ta kaffet på altanen istället.







Kalas 2

Här kommer lite bilder från kalas nr 2.






Arvid 6 år

Idag fyller Arvid 6 år. Han vill tacka för alla fina presenter och gratulationer. I morgon är det dags för kalas del 2. Då kommer Strågen och Mamma med familj. Vi kör samma tid samma plats d v s kl 17.30. Här kommer lite bilder från dagens kalas.

Paketöppning på sängen!!



Tårtdags





Provkör nya Jeepen!

Dammråttor

Jobbat, kändes betydligt lugnare idag när Ann var tillbaka och ingen sommarjobbare. Känns som om att jag kommit ifatt lite grann. När jag kom hem lagade jag spagetti och köttfärsås sen dök Oscar upp. Vi tog en fika och han lekte lite med barnen.

Sven och jag dukade inför morgondagen och jag har tvättat och jagat dammråttor. Fattar inte varför inte Emil (katten) tar dem, dem är ju så stora menar jag ;) Han kanske är rädd för dem?

Sedan har jag ett lass tvätt som måste strykas och vikas, massa tråkiga skjortor. Annars kunde man ju myglat med strykningen.

Tänk att Arvid fyller 6 år i morgon, vad fort tiden går.

Rekord

Idag tror jag att jag slagit rekord i att ta emot telefonsamtal. Har inte mer än hunnit lägga på luren sen har det ringt igen och någon ny har suttit i andra änden. Har dessutom haft sommarjobbaren hela dagen, så han har nog tyckt att det varit en givande dag och lyssna på mitt pladder. Till slut fick jag be dem som ringde att sitta kvar i telefonen och vänta medans jag gjorde ändringarna innan jag la på. Annars hann jag inte göra den grejen klart tills nästa ringde.

Semestern närmar sig

Idag kom sommarjobbaren, så nu är det inte så lång tid till semestern.   L Ä N G T A R ! Åh i morgon är det Fredag och sista dagen på kaizenen, ska bli så skönt när Ann är tillbaka. Men jag misstänker att dem som deltagit i kaizenen är ännu lyckligare än jag när det är över.

När jag kom hem klippte jag gräsmattan ner mot vinbärsbuskarna för den sidan hoppade jag över sist och nu kunde vi nästan slått gräset till hö.

Ikväll har vi varit och handlat lite presenter till Arvid. Oscar har varit här en runda så han var med oss, barnen var hos Farmor o Farfar under tiden.


Blandat

I Lördags var vi på Agnes konfirmation, det var lite oroligt i kyrkan Arvid och Hjalmar hade svårt att sitta still. Jag fick muta dem med frukt och godis, men sista kvarten fick vi gå ut då gick det inte sitta kvar längre. Hjalmar började krypa under bänkraderna m.m

Lördagskvällen tillbringade vi i badrummet med att gjuta. Sven tippade två skottkärror på altanen med cement för ramparna han hade vart för klena, så det var lite svettigt ett tag innan det var bort skyfflat och avspolat.

Söndagen åkte vi till Kalmar eftersom cementen ändå skulle torka. Så jag har bestämt mig för hur jag vill ha det kaklat och klinkat och i vilka färger. Sedan klippte jag gräset och vi röjde upp i trädgården efter gjutningen.

Måndagen har jobbat, kändes lite lugnare i dag efter förra veckans kaos. Trots att det är Kaizenvecka och jag backat Ann.
Ikväll har jag städat och bytt gardiner i köket. Sven har slipat på badrumsgolvet.

Chokladbollar

Golvvärmen är på plats och inkopplad. Idag har Oscar varit här på besök, så Arvid och Oscar har bakat chokladbollar.
Vadå rulla till runda bollar.. skulle tro att dem var ganska sugna på chokladbollar för dem var inte speciellt runda och dem var ganska stora.



Fika =)

Ännu en stressig dag på jobbet och det lär inte blir bättre i slutet av denna veckan då det är månadsfakturering... Sedan är det ju Kaizenvecka denna och nästa vecka, så det betyder två härliga veckor..

Ikväll kände jag inte för att hålla på med badrummet, så vi åkte en sväng ner till pappa. Han bjöd på kaffe och hembakad kardemummakaka, smaskens.

I morgon är det ingen logoped inbokad, så skönt att vara helt ledig utan något inbokat. Kanske vi kan hålla på lite med badrummet. Hoppas bara att det blir lite bättre väder, idag har det ju varit rätt tråkigt. Men regnet behövs väl, jag tycker det kunde regna om nätterna och vara fint om dagarna.


Partyhelg

Så var denna långhelgen över, vad fort tiden gick. På Valborgsmässoafton var vi hos Carro o Krille och grillade med Johansson släkten. Tack för att vi fick komma Carro och tack för all mat. Igår var det dags för partaj igen, vi var bjudna på 40-års kalas hos Eva. Tack även Ni för igår och allt gott!! Så denna helgen har vi smörjt kråset rejält. Jag har inte kollat in vågen ännu,  men jag kan tänka mig. Få väl laga lite tråkig mat makaroner och korv ett par dar, så att man inte äter så mycket. Så kanske man kan göra invägning sen.

Igår var grannen här och verkade hovarna på Annie, smidigt att han bor så nära och kan komma med kort varsel. Annars har vi hållt på med badrummet på småstunder. Frigoliten är på plats på golvet, 3 dm tjockt. Vi har även tagit fram ett armeringsnät och skall frissera till det lite så det passar i badrummet. Sedan är det dags att lägga in golvvärmen, ska bli skönt när det är färdiggjutet så vi kan börja på väggarna någon gång.

Skulle lagt in lite bilder från partajen, men uppkopplingen är inte super idag. Få se om den är bättre i morgon....

RSS 2.0