Vilse i skogen, vandra vi omkring...

Tillbringade morgonen med att döda flugor, tyckte inte att det blev någon större skillnad. Så bestämde mig för att trotsa vädret och gå ut och plocka svamp istället. Barnen lekte med tvillingarna så Sven, Fia och jag gick själva.

Fia o jag gick vilse, lr om Fia var vilse vet jag inte. Men hon följer ju mig vart jag än går så hon visade inga tecken på att leta upp vägen hem.  Jag hittade iallafall inte tillbaka, vi hittade svamp och plockade och snurrade lite sen visste jag inte vart jag kommit från.. Vi hittade iallafall ett durkslag med kantareller och blev dyngsura. Jag försökte ringa Sven på mobilen men hade ingen täckning, lyckades inte skicka några mess heller dem låg bara kvar i utkorgen. Testade GPS:en i mobilen, men det var ingen täckning så den hittade ju ingen karta.... Då var det darr i benen och en aning högre puls. Kände att jag absolut inte ville tillbringa natten där hungrig och dyngsur bland alla vilda djur. Fick leta upp en hög sten/berg och klättra upp och hålla mobilen högt för att lyckas ringa. Tillslut gick det, men jag kunde ju inte säga var vi var. Sven startade lastbilen och tutade några gånger och då blev det fart på Fia och mig.

Fia först och jag efter, hon sprang några meter sen lyssnade hon och jag kom flåsande efter, för jag ville ju inte vara kvar i skogen själv. Sedan satte hon fart igen och jag efter, ett antal ggr tills vi äntligen var ute vid skogsvägen. Vilken jädra kondis man ha och hon sprang ju bara under alla granar i den täta skogen och jag plöjde efter som värsta elefant för att inte tappa henne med blicken. Gud så skönt att vara hemma ♥♥♥

En jobbvecka avklarad!

Har redan jobbat en vecka, det har gått bra. Var lite segt att stiga upp idag, men det är väl självförvållat när man aldrig går och lägger sig..

Var och plockade svamp både igår och idag, finns massor och dem är jättefina :) Så drygt att rensa dem bara, men det är ju så gott. Så det får ju gå :D

Var även och fiskade igår kväll. Fick napp hela tiden på mete med deg. Hann knappt slänga i metet förrän det var dags att dra upp igen, kul :)

Få nog gå och meta någon mer dag, men det bästa var ju att slippa "klafsa" med någon äcklig mask.


Grisfest

I går städade jag garaget på dan och på kvällen var vi på grisfest i Krogsmåla. Det var jättegott och trevligt som alltid. I dag är det min sista semesterdag så vi åkte en runda till Kalmar och shoppade, på hemvägen stannade vi till hos Karin o Jimmy på en fika.


Ölands djurpark

I går var vi på Ölands djurpark. Vi fick kanonväder hela dagen. Blev både bad, kolla på djur och massor av karuseller. Blev dock lite besviken på att berg och dalbanan inte längre fanns kvar. Istället hade dem satt dit någon annan karusell som inte alls såg rolig ut, dessutom verkade den vara ur funktion nästan hela dagen.

Nytt för året var även en liten "bio" där man fick åka berg och dalbana men kvaliten på filmen var usel. Fick rätta känslan endast några gånger, men en bättre kvalite på filmen hade nog ökat upplevelsen väsentligt.

Vi såg även parkens 5 st små lejonungar och dem var så söta. Hjalmar fick även korn på en sköldpadda, som var dålig och skulle till sjukan en vecka för att friskna till. Han var redo att följa med ambulansen "skottkärran" för att se var dem skulle kurera honom och hålla tassen..

I dag skulle det bli lite sämre väder, få se vad dagen har att bjuda på.


1 mil

Gick och joggade ner till Lösensjön och tillbaka. Det var väldigt varmt så jag gick mycket..

Nu ska jag till mamma och kolla på garner med Lisbeth :)

Slö dag

Vaknade till solsken, så skyndade mig ut och klippte häcken. Visste att vädret skulle bli sämre så gällde att passa på under morgonen. Annars har barnen lekt med grannbarnen hela dagen så jag har mest slöat. Nu ikväll gjorde jag ett ryck och städade barnens rum. Tror det blir ett glas rött som belöning nu ;)

Blåbärskaka

Det regnar idag så det blir till att vara inne. Kört några maskiner tvätt. Städat och vikt tvätt. Nu har jag blåbärskaka i ugnen, väntar på att den ska bli klar. Nu får vi hoppas att kantarellerna växer lite oxå :)

Barnen leker med Kalle o Viktor.


Sturkö

Gick 4 km igår... E dålig på att komma iväg tycker jag. Idag körde vi ut till Sturkö för att sola och bada men det var lite disigt och solen lyckades aldrig komma igenom. Så efter att vi ätit upp matsäcken så körde vi hem igen.

Barnen lekte lite på en lekplats så jag hoppas dem var nöjda ändå med utflykten.

Hemma igen

Nu är vi hemma igen, åh mycket fattigare. "Råkade" passera Ullared på hemvägen så det blev många välfyllda kassar. Undrar just hur jag ska få in det i garderoberna...

Vi bodde på ett mysigt Scandic hotell i Värnamo, barnen trivdes o maten var kanon. Dem hade t o m en egen barnbuffé i lagom höjd till barnen att själva kunna plocka till sig mat. Hjalmar tog pannkakor till frukost så han var mycket nöjd :)

Nu har jag tänt i pannan, ska försöka ta tag i vedboden. Dags att rensa ur det som inte ska vara där och stapla in ved. Någon frivillig som vill stapla ved?? Bara Ring!!

High Chaparral

Idag har har vi pangat hela dan. Hjalmar var helt slut när vi lämnade High Chap. Bjuder på lite bilder :)



















Nu är det dags för middag, är ashungrig som Hjalmar säger :)


7 km o nära döden upplevelse

Var ute och joggade 7 km, det var väldigt varmt och kvavt. Kan väl säga att det kändes som om jag skulle få en hjärnblödning. En nära döden upplevelse... Men nu är jag duschad och nöjd att jag var ute en runda iallafall.

Har fortfarande hållt vikten efter 1 veckas semesterfirande och midsommar. Men det gäller nog att hålla igång för man äter betydligt mer när man är hemma. Sen vill man ju ha något gott och dricka på kvällen..

Tycker det mullrar lite ute nu, får väl se om det kommer upp någon åska och rensa luften.

Nu e jag sugen på att göra något, e så rastlös.

Trimmer

Idag har vi varit hos logopeden igen, nu blir det uppehåll över sommaren. Sedan var vi en runda på Granngården och köpte nya stövlar till Hjalmar. Hittade även en grästrimmer som verkade lagom tung, så nu är det trimmat överallt. Har även klippt och röjt nedanför poolen så det ska vara lättare att klippa gräset där nästa gång.

RSS 2.0