Mors dag!

Idag fick jag kaffe, blommor och choklad på sängen. Tack mina gullungar och Sven som fixat =)

Vägde mig idag efter att jag lyckats ta mig till toaletten... Japp träningsvärken är ännu värre idag. Blir förmodligen ganska stillasittande idag. Har 100 gram kvar att gå ner. Jag e helnöjd. Ska till och med äta lite tårta idag :) Kanske maratondansen på personalfesten hjälpte till att förbränna lite.

Fattar inte att jag inte funderade ut innan att min kondis kanske inte är i topp trim. Men när spriten går in går vettet ut....

Åh jag hade skitkul, det var dans till Playtones i vämöparken och vi var strax över 200 pers tror jag. Bra GI mat, däremot festade jag lite som kanske inte var helt ok enligt GI men det dansade jag nog bort ;)

Om man skulle försöka ta sig upp klä på sig och äta frukost. Kanske blir klänning idag =)

Arvid 7 år, Hipp hipp hurra!!

Idag slutade jag jobbet lite tidigare och hämtade barnen på fritids och dagis. Vi körde hem och dukade och fixade det sista till Arvids kalas. Tänk att han redan är 7 år. Nu börjar skolan, idag sa han att han längtar till skolan börjar så att han fick läxor. Hoppas det håller i sig ;)
Yrvaken....







Blåser ut alla ljusen!



Ny cykel och kickbike

Holkasjön

Idag efter jobbet gick vi en runda ner till Holkasjön, Arvid cyklade och Hjalmar åkte i vagnen. Glömde väga mig idag, få se om jag kommer ihåg det i morgon bitti? Var är det fina vädret, tycker t o m att det är kallt inomhus om man inte eldar lite. Det är så rått och fuktigt och man får pälsa på sig en olle fortfarande på jobbet för att inte frysa.


Grillat

Idag har vi grillat kött ute och ätit det inne. Det började regna och var ingen sol ute så vi åt inne. Bjöd Karin med familj på potatisgratäng och ytterfilé, med sallad och broccoli. Jag var duktig och smakade bara en liten potatisskiva av gratängen för att se att den var ok, annars åt jag allt enligt GI. Har inte vägt mig nu på ett par dagar, får nog göra det i morgon bitti.

Sedan gick vi en runda på markvägen och Sven och Arvid eldade lite mer grenar, vi har snart inga träd kvar ;)

Ikväll har jag bara slappat framför datorn, slagit in lite paket, kört ett par maskiner tvätt och dammsugit lite grann. I mon e det jobb igen, vart tog dessa 4 dagarna vägen??

Sovrummet ;)


Rivit altantaket

Idag har jag varit och köpt en ny utemöbelsgrupp. 4 stolar ett litet runt bord och ett parasoll, allt i svart =)

Har även varit och köpt lite nya fina gardiner till sovrummet och finrummet. Ska bara få Sven till att hänga upp nya gardinstängerna med.

Sedan rev vi av altantaket och det var verkligen kass. Det gick sönder när man tog i det och var fullt med hål i. Verkligen dålig kvalitet. Sedan tömde vi altanen och jag har stått med högtryckstvätten i flera timmar och tvättat av stolpar, läkt och takstolar eller vad man ska kalla det för. Jag har köpt hem ny färg så hoppas på fint väder i morgon så man kan börja måla. Om någon e sugen kan jag nog ordna en pensel extra.

Vi var även en runda på Beijers och kollade lite på tak och fönster/dörrar ska se om vi kan få ihop en beställning i kväll.

Näpp, nu blev jag sugen på att gå och stryka mina nya gardiner ;)


Takrivning!

Dem underbaraste kottarna i världen!!!

Åska

Idag har det åskat så mycket så vi gick t.o.m ut och satte oss i bilen. Vet inte om det är bättre att sitta i bilen eller om det bara en skröna. Strömmen gick ett tag, men nu har den kommit tillbaka igen. Skyndade mig att lägga mobilen på laddning och ta en kopp kaffe. Man vet ju aldrig om den går igen.

-2 kg idag på vågen =) 1 kg till.... sen är jag nöjd!

Ska bli så skönt att vara ledig 4 dagar, hoppas att det blir fint väder så man kan vara ute i trädgården och greja. Måste försöka komma igång och bygga Arvid o Hjamars klätterställning och beställa hem lite sand till nya sandlådan.

Idag ska den nya tjuren komma, Sven går ute på gårdsplan och trampa. Leverantören verka vara väldigt sen.

Tisdag

Idag har jag jobbat, sedan skyndade jag mig hem och lagade mat. Sedan åkte hela familjen ut till Jämjö och gick en ny runda i Ådalen.

Sedan åkte vi hem till Karin o Jimmy och kollade på den nyrenoverade lekstugan. Den blev jättefin. Tack för fikat =)

Tågbanan

Här kommer lite bilder på tågbanan.






Har varit ute och joggat och gått 2,5 km, så jag är lite nöjd ;)

Mulet väder!

Idag har Arvid och jag planterat lite blommor i utomhuskrukorna. Gäller bara att vi täcker över ifall det fryser om nätterna. Prästkragesorten vet jag är känslig men någon som vet om buxbomen är känslig för frost?

Ikväll monteras det järnväg och hus på hög nivå ;) Sven har tagit fram sin gamla märklinbana till Arvid, undra om Arvid få röra spakarna? Man kan liksom höra vem som är mest inne i leken ;) Jag får väl bjuda på lite bilder när den är klar.

Vilket tråkigt väder det har varit denna helgen, började läsa en bok (Cape fear) t.o.m vet inte när jag gjorde det sist. Bruka hålla mig till ljudböcker annars.


Marknad och Ikea

Idag har vi varit på Gullabo marknad en liten snabbrunda. Det regnade lite så hjalmar köpte bara lite godisremmar, sen åkte vi vidare till Kalmar. Arvid stannade hemma hos Farmor o Farfar och lekte med lego och spelade Kina Schack. Jag köpte lite nya krukor och växter som skall planteras och sättas utanför altanen på stenbeläggningen. Köpte en ny rullgardin till vårt sovrum, en svart som mörklägger riktigt. Sedan åkte det väl ner en och en annan servett och lite annat småplock.

Tog en ceasarsallad på Ikea med kyckling, men den var inte så fräsch. Får nog rekommendera Mc Donalds framför. Har gått ner lite mer än 1 kilo på en vecka :) Synd det är dåligt väder ute, känns lite segt att ut och springa eller gå när det regnar och i går var det ju höststorm....

Bilder från Ådalen

 
Hjalmar i en vitsippsbacke





Repris

Idag efter jobbet åkte hela familjen ut till Jämjö, parkerade utanför Weronica. Sedan tog vi ryggsäck med fika och gick i Ådalen. Blev djupt imponerad av Hjalmar att han orkade gå så långt. Det var bara sista biten han inte orkade gå. Åh då klagade faktiskt Arvid oxå lite. Även Fia var med och fick komma ut lite, det gillade hon.

Vi stannade i en vitsippsglänta och fikade och Arvid räknade alla broar o spångar. Det var över 20 st, sen tro jag han kom av sig.

Ringde dig Carro ifall du ville hängt på men du jobbade!

Ådalen

Idag har Carro och jag varit och gått en timme i Ådalen. Backe upp och backe ner, det var nog bra för fläsket.. Vilka fina vitsippebackar det var i Ådalen och vatten som porlade överallt. Massor av spångar, jättemysigt.

Arvid hade lite feber i Söndags kväll så han fick vara hemma från F-skolan idag och Hjalmar kände sig oxå plötsligt väldigt dålig;), så båda har varit hos Farmor idag.

Söndag

Började morgonen med kokt ägg och sallad, champinjoner och keso. Sedan gick vi ut i det fina vädret. Hjalmar och Arvid har cyklat, cyklat och cyklat.

Vid två åkte Arvid på barnkalas hos Emelie. Hjalmar hade en lekkompis hemma som hette David dem körde traktor och lekte i sandlådan.

Åkte och handlade, sprang på Carro på Maxi. Så hon hängde med hem vi lagade lite mat sedan gick vi en runda upp till stugan och kollade på den nya vägen som Fredrik gör. Det verkar bli kanon bra, kan nog bli en bra gång runda sen.

Har tagit fram sit-ups brädan och började med 10 st i kväll. Pust vad tungt!!


Sötsug..

Ahhhhhhhhhhhh! vilket j*vla sötsug, blir galen av att se barnens lördagsgodis påsar. Måtte dem gno i sig det snabbt så jag kan slänga påsarna. Jag brukar väl aldrig ens smaka deras godis, men bara för att jag vet att jag inte få ta något så är jag så jäkla sugen.

Rundan vi gick innan idag var nog 6-7 km. Det var bra iallafall, nu måste jag bara få det till en vana. Försöker peppa mig själv ;)

Idag har vi klippt gräset för första gången i år, vad långt och grönt det redan var. Har rensat upp och städat ur växthuset. Så nu är det bara till att lägga på lite ny jord och påta ner fröna. Har lite kryddor och en tomatplanta som är förgrodd inne. Våga man sätta ut tomaten utan att den fryser nu tro ni i växthuset?

Igår putsade jag även köksfönsterna när jag var ledig, jag var och köpte mig ett nytt (lila) ångstrykjärn men det har jag inte provat än. Jag hann hänga upp gardinerna innan jag var och handlade så jag fick ha mitt gamla utan ångor och Arvid sprutade lite med en dänkflaska. Ska bli skönt med ett ångstrykjärn igen.

Nahä vad ska man hitta på ikväll?? Vill nästan motionera lite till men då tappar jag väl sugen direkt sen om jag gör för mycket från början...

Promenix

Idag har barnen och jag varit ute på picnic och lång promenix. Arvid cyklade och Hjalmar åkte i vagnen. Han satt faktiskt still i vagnen hela rundan. Vi gick upp till Älmteryd och barnen hade fika och Lördagsgodis med sig. Jag hade "kallt" härligt vatten och nyttiga nötter att knapra på.

Måste ta mig i kragen nu annars måste jag köpa nya kläder i hela min garderob.... Kan man gå ner 3,3 kg till Midsommar? Det är min nya utmaning. Har börjat med GI igen och måste som sagt var röra lite mer på mig. Vill ju inte gärna ligga i vassen och sola hela sommaren. Nu kan man ju inte skylla på dåligt väder och att det är mörkt när man kommer hem från jobbet. Någon som vill hänga på och motionera, slå mig en pling för det är så tråkigt att gå ensam?

Valborgsmässoafton var vi nere i Kristianopel och tittade på brasan. Sedan var vi hemma hos Pappa o Lisbeth på lite fika. (Kaffe o nötter för mig)



RSS 2.0