Röjt

Idag har vi haft en röjardag, jag har städat och plockat sen jag steg upp. Vi har gått igenom garderoberna och jag har försökt slänga så mycket som möjligt. Jag är trött på allt plock vi sparat på. Arvid har även fått upp sin dator på sitt rum. Så jag hoppas att vi ska kunna hålla bättre ordning på vårt kontor nu, men det visar sig snart ;) . Oscar har också varit på besök och hjälpt till och kånka möbler och kartonger. Har äntligen fått väck byrån från toan uppe. Så nu är där som vanligt igen =) Idag har Sven lagat mat, han gjorde en fläskstek och den var jättegod och mumsig. Det får du gärna ta och göra om!!! Nä nu blir det lite mys framför tv:n.

Är det något bra startfält på melodifestivalen i kväll, nån som vet?


Sjuk

Jag blev aldrig sjuk. Men däremot ringde dagiset idag och sa att Hjalmar hade feber. Men Ingrid hämtade barnen och passade dem så jag behövde inte gå hem tidigare. I kväll har vi haft fläskfilé och hemmagjorda klyftpotatis och grönsakssallad med fetaost. Jag tog en klyfta sedan åt jag givetvis fläskfile och sallad. Har även kört mina 30 min på crosstrainern.  Nu är det 1 kilo kvar att gå ner, sen är jag nöjd!

Vad bra Morgan och Magnus Samuelsson är i Let´s Dance. Jag hoppas att Morgan vinner.

Sjuk?

Det tekniska snillet fixade min mobil så nu är det bara att köra igen på crosstrainern, när lusten faller på. Känner mig inte riktigt bra i kväll, det kör i magen och jag känner mig frysen. Är livrädd att jag ska få magsjuka, det är det värsta som finns....

Jag ska gå och lägga mig en stund med min nya korsordsbok och se om det går över....

CT:n

Har kört 30 minuter på ct:n, men det gick hemskt trögt. Min mp3 spelare krånglade och stängde av sig 4 ggr innan jag gav upp och hämtade min mobil. Problemet med mobilen är att radioteckningen är kass och det är irriterande brus hela tiden. Men nu ska jag, eller jag ska be det tekniska snillet i köket att lägga över låtarna från mp3 spelaren till mobilen istället. Risken är att jag lägger in dem och inte hittar dem igen. Eller så startar väl inte låtarna av sig självt efter varann. Så jag ger upp innan jag ens försökt.... Känner att jag är bättre på att sticka eller virka, brodera eller vad som helst utom att flytta och greja med datorns filer....

Räkmacka

Åt en räkmacka till frukost, vilket lyx =). Sedan städade jag och sprang runt med dammsugaren ett varv. Körde igång en maskin tvätt.  Tror att man skulle kunna köra en maskin tvätt om dagen här med tanke på hur ofta barnen byter kläder. Jag har eldat upp i pannan, annars är det Svens uppgift men han är lite krasslig idag. Han har huvudvärk och magont. Ni vet.... troligtvis som när man föder barn.  Arvid och jag var hos BVC och sedan var vi och handlade. Så jag köpte lite böcker till barnen och en korsordsbok till mig själv. Var även en runda inne på Lindex och köpte en klänning. Hade 30% på ett valfritt plagg som låg och brände i plånboken. Ett sånt tillfälle vill man ju inte missa.

Nä nu måste jag gå och skala potatis, det blir lax till och grönsaker givetvis. Får nog steka lite nuggets också för barnen gillar inte fisk.

Hej så länge!!

14 dar

I morgon är det 14 dagar sedan jag började med GI metoden. Jag går över i Fas 2 och få lägga till lite kolhydrater. Än så länge har jag gått ner 2.5 kg och minskat midjemåttet med 5 cm. Det är så jä... härligt.  Att kunna använda alla byxor och kjolar i garderoben igen. Men jag ska ner 1.5 kg till innan jag är nöjd. Det svåra blir nog att hålla vikten sedan, att lägga till lite kolhydrater i sänder. Det är inte utan att man längtar lite efter bröd. Jo det är sant jag är lite sugen på en brödskiva. Trodde aldrig jag skulle känna så.

Igår körde jag 30 min på crosstrainern och det går lättare för varje gång, men utan musiken hade jag nog inte fortsatt, sjutton vad det sporrar en. I morgon är det min lediga dag och jag har inget speciellt inplanerat, det är så skönt =) Har bara ett besök på BVC med Arvid.

Ikväll har jag ätit fetasostsallad med massor av räkor och grekisk youghurt, salsa. Har kört loss en maskin tvätt och vet inte riktigt vad jag ska göra. Känner för att börja rensa ur någon garderob och kasta saker, vi sparar på alldeles för mycket skit.

Hittade mina kära gamla suddigummi i en garderob, så jag kom av mig i städningen. Var bara tvungen att leka =) gissa suddigummileken med Arvid. Minns Ni den?


Ute dag

Arvid och Sven åkte på barnkalas hos Lucas i Kallinge, han har fyllt 5 år. Hjalmar och jag gick ut i snön och lekte. Hjalmar åkte pulka och han har skottat snö och grejat. Vi försökte rulla snöklot men det gick inte. Det skulle varit någon grad mildare. Sedan gav vi fåglarna nya talgbollar och solrosfrö. Annie fick lite hö. Sedan ville Hjalmar in. Han satte sig framför tv:n och jag gick på GI boken och läste några kapitel. Sedan somnade han så jag passade på att köra 40 min på CT:n. Förstår inte när jag körde i förrgår kändes det som om jag skulle dö. Idag när jag körde 10 minuter längre så var jag knappt svett eller kände mig trött. Arvid och Sven kom hem framåt 16.00 tiden och Sven gick nästan ut till djuren direkt, han bytte om förstås. Jag hoppade i duschen och lagade mat. Sven kom inte in förrän nu vid tjugo i sju. Jag funderar på att åka och handla, jag har dåligt med GI mat hemma. Det går åt mycket broccoli och blomkål... Fast melodifestivalen börjar ju kl 20.00 så jag kan inte bestämma mig om jag ska köra eller inte........


Helgen har börjat JIPPI!!!

Idag äntligen lugnade det ner sig på jobbet, men det beror kanske på att jag kommit in i det nu. Så det flöt på riktigt bra idag och jag kunde gå hem redan 15.10.

Ikväll kokte jag ris och wokade grönsaker, till det hade vi rökt rådjur. Jag åt bara grönsaker och rådjurskött med salsa till.
Känner mig så törstig hela tiden, men det beror väl på salsan och det salta köttet kanske.

Jag har hunnit köra en maskin tvätt och plockat upp leksaker och sprungit runt ett varv med dammsugaren. Fast jag har fuskstädat, jag har kört över mattorna så jag får väl köra ett nytt varv i morgon lite nogrannare eller på Söndag.

I morgon ska Arvid på barnkalas men det är Svens tur att ta honom på kalas, så Hjalmar och jag ska ut på andra äventyr, någon som har några förslag?

Snart börjar Let´s Dance så jag ska bänka mig i soffan.


En dag kvar...

Jobbat och stressat som vanligt, längtar till nästa vecka när Marie är tillbaks. En dag kvar att slita hund, sen är det över =)
Jag lagade kyckling och kokte massor olika grönsaker. Arvid beställde makaroner till kycklingen. Jag tog lite grann för jag tänkte köra på CT:n sedan, tror att jag behövde lite kolhydrater för att orka. Nu har jag kört 30 minuter så nu är jag nöjd.

Jag ska dricka en kopp kaffe, sedan  ska jag hoppa in i duschen, åh jag ska lägga barnen.

Natti Natti


CT:n

Jobbat och haft det jättestressigt idag med, trodde faktiskt det skulle lugnat ner sig. Men inte... Jag slet från Kl 6.20 -16.00. Sen gav jag upp jag var tvungen att hämta barnen. Så i morgon blir det till att börja tidigt. När jag kom hem gjorde jag Couscous, kassler och en grönsakssallad med champinjoner och solrosfrön. Till sås hade via bea. Smaskigt =)  Sedan bytte jag sängkläder i barnens rum och körde loss en maskin tvätt. Oh efter det körde jag 30 min på CT:n. Fattar inte varför jag inte kommit på att jag kan ha radion med musik på tidigare. Det är ju mycket roligare och känns ju ine drygt som när man bara står där och glo och trampa. Igår kväll passade jag på att färga håret igen. Det gamla hade börjat gå ur, så nu är det kastanjebrunt igen.


 

Sluppit laga mat idag oxå!

I dag har jag haft fullt upp på jobbet, hade inte ens tid att fika. Men jag tror det blir lugnare i morgon. Var en runda på Lindex efter jobbet och handlade även på Maxi. Sedan hämtade jag barnen på dagis. Vi åkte hem och lassade in matvarorna sedan åkte vi bort till Ingrid o Bernt och åt frukter, kött och potatissallad. Men jag höll mig till en väldigt grov macka, med rostbiff på. Åt även kyckling och en halva kiwi och en halva passionsfrukt. Resten hoppade jag över.

Nu ikväll har jag läst lite mer om GI-metoden. Köpte Expressen och där i hade dem 50 tips om hur man minskar 2 kilo på en vecka.

Smörgåstårta

Varför får man en smörgåstårta när man försöker gå ner i vikt.... För första gången i mitt liv får vi en hel smörgåstårta som hade blivit över från Bernts 70-årskalas. Det var ju jättesnällt, men varför händer det när man ska minska i vikt. Jag ringde i allfall Karin, Jimmy, Noah, Göte och Erik och bjöd hit dem. Fick även en operatårta som blivit över. Så jag syndade och tog en bit smörgåstårta men operatårtan stod jag emot. Jag tänker inte bli sötsugen igen när jag äntligen börjat slippa sockerbegäret.

Vi gick en runda upp till stugan och tillbaka och jag hoppades väl att det skulle förbränna lite.  Sedan kom mamma och hämtade Oscar och Sven gick ut i ladugården och gav dem mat och fixade till. Arvid och jag fixade middagen, det blev lax. Det var jättegott, tur för mig det blev över och jag fick en matlåda till i morgon=)

Men sen kom ångesten tillbaka, tror inte det räckte med promenaden så jag har kört 30 min på CT:n. Det gick lättare idag när jag hade musik med lite mer fart i. Så nu ska jag hoppa in i duschen.

Idag fyller mamma år, GRATTIS!!!!

=)

På förmiddagen var barnen och jag ute i snön och åkte pulka och gjorde snöänglar. Det var jätteskönt ute, även om termometern visade -5 grader. Solen sken så det kändes aldrig kallt. Sedan åkte vi på 70-års kalas, Bernt fyller 70 år idag. Efter det var det raka vägen till leklandet, för Arvid skulle på 3*6-års kalas. Han skulle fira Märta, Emil och Ella. Jag körde hem och städade lite, sen kom Oscar och hälsade på. Han ska sova över här i natt. Vi åkte och hämtade Arvid sedan var vi en runda på Willys och handlade.

Åh nu ikväll kollar vi på melodifestivalen. Jag tycker Amy Diamond och Lasse Lindh va bra, men Lasse Lindh kom sist. Så den verkar jag vara ensam om att tycka om. Amy Diamond gick vidare till andra chansen. Så även där tippade jag fel.


Svältprojektet fortsätter..

Jag har fortsatt på mitt svältprojekt... Ikväll ska vi en runda till Weronica. Så sätt på kaffet nu kommer vi=)


Hungrig

Jag har börjat äta mindre kolhydrater och försöker ta lite mindre portioner. Försöker även hålla nere sockerintaget. Det vore väl själve f.. om man inte ska kunna gå ner ett par kilo. Om det kunde bli lite ljusare så man kan motionera lite ute också. Ska man få bort magen räcker det nog inte med att lägga om kosten, men det är förhoppningsvis en början. Det är ju i allafall några månader kvar till Beach 2009. Åh det vore ju kul att kunna använda alla byxor jag äger. Slippa använda samma jeans som tvättas och går via torktumlaren och på bena igen. Samt långa vida tröjor som går ner till knäna.

Hoppas att det håller sig lite kallt i helgen, så kanske man kan skida en runda. Elr dra ungarna upp för en pulkbacke några gånger. Det suger fett.

Ikväll var Karin, Jimmy och Noah här en runda. Jag bjöd på hallonglass, men tog ingen själv. Jag drack bara en kopp kaffe och höll ståndaktigt igen. Sven har varit på vägmöte och vi andra tittade på filmen "Super zebran".

I morgon är det Fredag, jippi!!! Helgen närmar sig.

Springande Sonic

Guld kommer tillbaka

Igårkväll när Sven skulle hjälpa Arvid med logopedläxan, så hittade han sin vigselring i Arvids ryggsäck. Den hade glidit ner i det stora facket. Ringen försvann under Nyårsafton och vi letade överallt hos Caro o Krille men den var försvunnen. Förmodligen hade Arvid sin väska ute i hallen och när Sven skulle klä på Hjalmar innan vi åkte, så åkte den av och ner i ryggsäcken. Hur är uttrycket... Guld kommer tillbaka och det stämde ju i detta fallet =)

Djur

Har varit hemma från jobbet idag, Hjalmar har feber. Blir hemma i morgon med, fundera på att jobba Onsdag i stället och hoppa föräldradag denna veckan. Marie åker ju till Italien på Fredag och jag vill hinna ikapp mitt egna lite innan hon åker. Ska backa henne under v.8.

Idag har jag passat på att rensa ur lite här och där, men känner jag Sven och mig rätt så har vi snart fyllt på igen.

Emil ligger här på skrivbordet och vill ha lite uppmärksamhet. Fattar inte varför han måste traska fram och tillbaka framför skärmen med jämna mellanrum, vet han att det är den jag kika på eller. Jag har iallfall kommit på att vi har en sak genemsamt. Vi gillar båda väskor =) Jag bär och byter gärna väska ofta, och Emil han älska ligga i dem....


Hittade en bild på Fia, där hon busat i en filt. Var bara tvungen att lägga ut denna bilden  på henne. Ps. det är innan hon klipptes Ds.

Innedag

Hjalmar är sjuk han har 40 graders feber. Så i morgon blir det till att stanna hemma från jobbet. Har därför tillbringat hela dagen inne, jag har stickat färdigt sista benvärmaren så nu är dem också klara. Sedan har jag bytt gardiner nere i tv-rummet och uppe i vårt sovrum. Tvättat minst 3 maskiner tvätt. Oscar har varit här och hälsat på och Arvid har varit överförtjust! Oscar = spel på datorn =)

Näpp lite te sen ska jag bänka mig framför tv:n, ikväll är det ju en Beck film.

Bildutmaning

Jag har blivit utmanad från diverse håll.
Utmaningen är att : Gå in i mappen Mina bilder. Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen. Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den. Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om att de är utmanade.

Jag utmanar:  CaroAgnesLinda och Julia

Här är ett foto på Sven och Hjalmar från i somras, kortet är taget utanför kyrkan i Rödeby på Oscars konfirmation.


Nytrimmad

Idag har jag varit i Fågelmara hos pappa en runda och smaskat fastlagsbullar. Sedan körde vi hem och gjorde ladugården tillsammans. Sven släppte in fyra kvigor i ladugården, för dem ska snart kalva och behövde bindas upp. Jag fick genast lust att smita in när dem började springa omkring och stirra..... Sedan klippte jag Fia, jag tänkte jag prova lite grann. Men hon satt ganska still så jag fortsatte och klippte hela henne. Vilken len mjuk päls hon hade under, tror att hon faktiskt tyckte det var skönt att bli av med ragget.

Före

Under klippning!



Efter!!



Ultraljud

Idag har vi varit hos veterinären i Lyckeby och gjort ett ul-ljud på Fia. Det var inga valpar i magen, efter tjuvparningen..... Skönt!! Hon fick sin spruta mot kennelhosta så nu är det klart för ett år framöver. Däremot tyckte dem att jag skulle trimma henne, man brukar tydligen göra det med terrier. Någon som känner någon som trimmar hundar i närheten? Hon sa att dem kunde få hudproblem om man inte trimmade dem och att det skulle göras 2-3 gånger per år. Tycker det är lustigt att inte försäljaren nämnde något om det. Hon sa att hon trimmat hundarna för att det fastnade så mycket skit i pälsen när dem gick i skogen.

Igår var vi en sväng på Ikea och City gross i Kalmar. Köpte lite nya köksdynor, lampa till vårt sovrum och en sänglampa till Hjalmar. Det smög sig även ner lite andra grejer, så nu är jag nog nöjd ett tag framöver.

I kväll är det dax för maskerad för Arvid, han har väntat på detta maskeradkalas i en vecka och i kväll ska det äntligen gå av stapeln. Kan ju även tillägga att Sven ändrat uppkopplingen igen, så nu funkar det som vanligt=)

Tråkig uppkoppling

Fy f-n vilken trög och tråkig internet uppkoppling vi har fått. Sven gjorde en uppgradering i Måndags och den är ju sju resor värre än den vi hade innan. Det tar typ 5 minuter för det mobila bredbandet att bara öppna startsidan...... Därav har jag nästan tröttnat på att skriva, orka helt enkelt inte vänta på att det skall koppla upp och sedan ta tre minuter för varje klickning man gör. Har bett honom ändra tillbaka men det verka inte som det fungera heller!!

Vi har iallafall varit på info möte i Kättilsmåla skola då Arvid börjar lekis till hösten. Snacka om att man blev förvånad skolan hade bara 65 st elever. Det som jag blev mest besviken på var att allt kändes så eftersatt, tror att vi hade mer välmålat och finare bänkar när jag gick i småskolan. Men en mindre skola prioriteras väl inte. Förskolefröken verkade iallfall vara jättebra. Pedagogisk, kreativ och väldigt snäll =)  Så det blir nog att vi väljer Kättilsmåla skolan framför friskolan iallfall. Kompisarna blir ju nära och han känner ju alla dem andra barnen sen innan.

Ikväll var jag med Sven ute och gjorde ladugården. Vi var nog inte inne förrän 18.00 tiden, men det var nog för att vi åt innan vi gick ut.


Bytt gardiner

Idag har Karin, Jimmy och Noah varit här en runda. Vi fikade lite och sen hjälpte Karin mig slänga ner julgardinerna i köket. Hon tyckte nog att jag var bedrövlig som fortfarande hade dem uppe 1 Februari. Hon strök mina nya gardiner och Arvid och jag putsade köksfönsterna. Så när dem åkt fick jag gå ut och ta ner julgranen från väggen och lägga den på vinden och även plocka ner utebelysningen på utegranen. Jag vet jag borde gjort det tidigare..... Men jag har iallafall inte haft dem tända på ett par veckor.

Arvid springer omkring i sin supermandräkt hela tiden, så den kommer nog behöva en tvätt innan Fredag. Han vill man skall känna på hans muskler och sen berättar han att han är en snäll superman.

Idag som först har jag hängt upp alla tavlor på barnens rum. Tänkte att Sven skulle hjälpt mig, men nu orkade jag inte se dem längre så jag spikade upp dem själv. Men han hjälpte mig med sänglampan, han var nog orolig att jag skulle skruva upp den snett ;)

Usch vilken ångest jag har, känner inte alls för att jobba i morgon. Förra veckan var hemsk, det var bara stress o stress hela tiden. Åh inte har jag rört på mig denna helgen heller. Fy vad jag är lat och besviken på mig själv.


RSS 2.0