Kaffe

Idag var det segt att stiga upp... Men jag kom iväg till jobbet i allafall. Sedan gick Weronica och jag till gymmet. Har lagat mat och ätit. Nu sitter jag bara och njuter av en kopp kaffe och tänker på att jag har en lång ledig dag i morgon.


WOW vilka snygga tapeter ;)

Idag firar jag 1000 besökare jubileum. Tack alla kära läsare för att Ni besöker min blogg.... Efter påtryckningar och eftersom det är jubileum har jag bestämt mig för att ändå publicera en "före" bild. Har kört 30 minuter på crosstrainern. Weronica glöm inte kläderna i morgon, så vi kan gå till gymmet.



Två proffs i arbete!!



Jo, bilden är tagen inomhus och inte ute i ladugården!
Undrar om det nånsin blir ett badrum igen, har en känsla av att det kommer ta en månad eller två!




Renovering

Igår kväll kom Oscar hit och han har sovit över här i natt. Så idag på morgonen drog vi loss med badrummet. Vi har rymt ut det mesta och Jimmy, Karin och Noah har varit här, så dem har hjälpt till att lyfta ut bubbelbadkaret. Sedan började Karin och jag knacka loss kakel. Ena väggen gick lätt men dem andra tre satt som .... Till slut fick jag ta en slaghammare till hjälp, så Sven har ett visst efterjobb att fixa till. Blev lite stora hål här och där. Under tiden gick Jimmy loss på badrumsdörren på övervåningen och slipade ner den, så nu går den stänga och låsa igen. Så nu kan vem som vill komma och hälsa på och gå på toan i fred igen utan att någon tittar in =) TACK för all hjälp idag!!
 
Arvid har varit på barnkalas och Hjalmar sover fortfarande middag, så vi har kunnat jobba på rätt bra ostört idag. Undrar vad Hjalmar säger när han vaknar? Måste nog väcka honom nu om han skall somna i kväll.

Stress stress stress

Idag har jag jobbat och det har varit väldigt stressigt hela dagen. Tjejen som skulle backa mig igår hade varit sjuk och var fortfarande så jag hade rätt mycket som låg och väntade på att bli gjort. Till råge på allt så är det i princip sista veckan på månaden och det = magsår. Efter jobbet gick jag bort till gymmet och körde ett 45 minuters pass. Jag var ensam idag oxå, nu får Ni hänga på urballare. Sedan hämtade jag barnen på dagis, körde hem och gjorde kyckling. Ikväll har vi varit ute på citygross och handlat.


Ledig

Idag har vi varit hos logopeden igen. Arvid har övat på L, men R:et hade lossnat istället. Så vi fick L i läxa en vecka till. Fast det var ju kul att R:et lossnat iallafall. I dag har jag dragit igång ett projekt som nog varar i en månad... Jag har rymt ut badrummet och ska gå lös på inredning och det hemska kaklet. För att inte tala om dem hemska blommiga tapeterna.... Dem är så hemska så jag tänker inte ens lägga ut någon bild på badrummet före respektive efter. Jag nöjer mig nog med att lägga ut en bild efter. Nu snöar det igen, jag vill ju ha vår!!


Fått lagad mat!

Jag har varit på jobbet, sedan stannade jag kvar och gick till jobbgymmet 45 minuter. Sedan hämtade jag barnen på dagis och när jag kom hem var Sven inne och lagade mat. Sätt ett kryss i taket, det har jag gjort. Så jag slängde in Hjalmar innanför dörren och sedan sprang Arvid och jag upp till stugan och tillbaka. Arvid orkade springa nästan hela vägen, jag är imponerad =)

Så nu har jag både duschat och ätit. Vad ska jag nu hitta på?? I morgon är det min lediga Onsdag. Så vi skulle kunna åka och våldgästa någon i kväll, för det är inget dagis i morgon.


Färgat håret

Barnen har varit på dagis och jag har jobbat. I kväll har jag färgat håret "hasselnöt/cognac".


Långpromenad

Idag har vi varit och gått en långpromenad. Sedan var vi en runda på On off och köpte skyddsunderlägg för kyl och frys. Jag var även en liten runda på Rusta och köpte lite söta kycklingar och påskservetter.

Sedan har jag städat och skurat nedervåningen och möbblat om i köket. Jag är sugen på att ändra om något, men det här får duga så länge. Dem andra projekten jag har är större och kräver mer tid.

Sockervadd

Jag har kört mina 30 minuter på CT:n. Sven och barnen har tagit fram sockervaddsmaskinen och har kalas =)
Det gäller att borsta tänderna nogrannt sen, så inte tandtrollen har efterfest!






Inne

Idag har Oscar varit här på besök. Vi har hållt oss inne i dag med. Hjalmar har fortfarande lite lite feber. Vi har spelat spel och kollat på tv:n. I kväll har Sven lagat mat klyftpotatis och flintastek med kantarellsås. Jättegott!! Det får du hemskt gärna göra om. Jag ska låta maten sjunka en stund, sedan måste jag stå på CT:n. Eftersom Sven varit borta hela dagen har jag inte varit utanför dörren. Det har varit hemskt att vara inne hela dagen för vädret såg jättehärligt ut.


Kladdkaka

Jobbat och avslutat min Kaizenvecka, skönt!! Ikväll har Arvid o Sven gjort en kladdkaka =) Mums.

Vilket härligt väder det var i Onsdags!

Snart är det dags att se över båten, har du börjat än Alex?

Inventerat

Jobbat första dagen denna veckan. Barnen är fortfarande inte riktigt bra, nu har Hjalmar även fått hosta. Så dem får stanna hemma i morgon också. Haft Kaizenvecka idag, så jag har bara inventerat hela dagen... Drygt, stackars dig pappa är det så här du har det jämt? Efter jobbet gick jag till gymmet 45 min, jag var helt ensam. Körde löpbandet i 10 min och CT:n 20 minuter och tränade mage, armar och rygg för resten. Nu är det dags för matlagning. Hjalmar önskar flingor, men det är ju inte någon middag ;)

Jobba

I morgon ska jag jobba om ingen mer insjuknar i influensan under natten. Ikväll har jag varit och handlat. Jag har inte stått på CT:n i dag och det känns inte bra. Så i morgon måste jag bara köra ett pass. Jag gör ett nytt försök och ta med träningskläderna imorgon =)

Hemma...

Tyvärr fick jag stanna hemma idag oxå. Hjalmar åkte på maginfluensa i natt, så det blir inget gym idag för min del tjejer. Får väl ta ett pass på crosstrainern hemma istället. Fy vad trött jag är, tror jag skulle kunna sova ett dygn i sträck.

Facebook

Idag har jag skapat en profil på facebook, och bjudit in lite vänner som jag hittade.

Jag har kört 30 minuter på crosstrainern. Imorgon tar jag med mig träningskläderna, frågan är om jag hinner gå till gymmet eftersom jag har Kaizenvecka på jobbet. Vet inte exakt när jag kan sluta...  Åh, andra sidan ska inte barnen till dagis utan vara hos Ingrid så jag har ingen tid att passa. Så det kanske kan gå ändå =)

Hemma

Idag har jag varit hemma, för Arvid hade 39 graders feber i natt. Men nu har han allt piggnat till. Kan väl inte påstå att det märkts något på honom idag, så i morgon blir det nog jobb igen om han inte blir sämre i kväll. Fast vad trött jag varit idag, efter en sömnlös natt. Ja hade nog inte orkat gått iväg till jobbet idag. Då Arvid frysit, mått illa, ville ha dricka några gånger, ville se på tv:n, hade madröm allmänt gnällig...

Så det kändes rätt skönt att bara stänga av väckarklockan och somna om.

Melodifestivalen

På förmiddagen var Hjalmar och jag och handlade. Sven och Arvid var och hämtade storbalar i Klemetsmåla.
I em har jag städat  och dammsugit både uppe och nere. Arvid o Hjalmar har städat sitt rum, så efter middagen vankas det gottepåsar. (Belöning Linda ....) Jag har kört 40 minuter på crosstrainern. Så nu ska jag hoppa in i duschen, sen är det dags och fixa käk. Köpte en liten smörgåstårta till Sven och mig, men det gillar ju inte barnen. Så måste hitta på något annat till dem. I kväll är melodifestivalen, vem tror Ni vinner?
Jag hejar på EMD, Agnes elr Emilia. Bara inte Ugglan vinner då säger jag bara snälla snällla snälla.

GRATTIS 30-åringen på födelsedagen!!!!


Önskar Familjen Arnoldsson

Kaffe

Hjalmar har bryggt lite kaffe på sitt vis. Konstigt nog fungerade bryggaren efter saneringen.




Sven bakade en smaskig kladdkaka!



Fågelmara

Weronica, Therese och jag var på gymmet idag med. Har fortfarande lite träningsvärk sen Tisdags. Så imorgon har jag väl ännu mer ont... Men bara det bränner fett, så är det värt att.

Ikväll har vi varit hos Morfar och Erik en runda. Tack för fikat!

Logopeden

Vi var hos logopeden på förmiddagen och det gick rätt bra L:en hade äntligen börjat lossna. I em har Oscar varit här på besök. Sedan kom Karin, Jimmy och Noah.

Fundera på att ta med träningsväskan i morgon med...  Kan ju gå dit en stund till kl 16:00 i allafall.

Träningsvärk

Idag har jag lite träningsvärk i armar och axlar. Men i mage och ben känner jag faktiskt inget =). Nu ska vi snart i väg en runda till logopeden.

Gym =)

Idag har jag varit på jobbgymmet med Weronica, Marie o Therese. Ska bli kul och se om jag tar mig ur sängen i morgon, tur att jag är ledig. Efter gymmet körde jag hem och gick ut i ladugården och hjälpte Sven att riva ner hö till djuren. Vet inte vilket som var jobbigast, gymmet eller riva loss hö från storbalar ;) Sedan tyckte vi att det var så fint väder ute så vi gick upp till stugan och tillbaka. När jag kom hem var jag vrålhungrig så nu har vi ätit och jag skall äntligen hoppa in i duschen. Sedan blir det till att hämta barnen hos Ingrid o Bernt.

Måndag

Jag har kört 30 minuter på CT:n, sedan tog jag ett bubbelbad. Har packat väskan för gymmet i morgon. Weronica har du packat din?

Söndag

I dag har Arvid varit hos Herman och lekt och vi andra körde en runda till Lyckeby. Sven var inne på Harald Nyborgs och Hjalmar och jag satt i bilen, för han sov. Sedan gick vi in på Kvikk och kollade på kök och badrum. Frågan är vad man skall börja, både köket och badrummet hade ju behövt renoverats för ett antal år sedan. Badrummet är nog lite värre... Men jag är nog mer sugen på ett nytt kök.... svårt att välja? Blir lite sugen nu när du är och river i ditt kök Carro.

Sedan var vi en runda hos Karin, Jimmy o Noah och fikade. På hemvägen körde vi till Strågen för att hämta Arvid och då bjöd Linda in oss på mat, så då blev vi kvar där en stund. Tack =) Så kossorna fick vänta på mat lite längre än dem brukar ikväll, men det ska dem väl överleva.

50 min

Idag har jag kört en maskin tvätt och dammsugit nedervåningen. Arvid och Hjalmar har städat deras rum, så dem har fått sitt Lördagsgodis. En bra muta det funkar jättebra. Tack Linda för tipset!! Till middag gjorde vi tacospaj med vitlökssås och tomat och rödlökssallad.

Nu i em har jag kört 50 minuter på CT:n. Så nu är jag nöjd med mig själv, kan nog bli en liten tårtbit ikväll ;) Vi ska till Agnes och fira henne för hon har fyllt 15 år.

Tunnbrödsrulle

Jag är så gott som framme vi målet. Det saknas 300 gram och jag inbillar mig att jag nu gör om fett till muskler istället när jag tränar.  Det känns bra att tänka så iallafall ;) Så idag har jag börjat återgå till normal kost, åt en tunnbrödsrulle.... Åh vad god den var. Nu gäller det bara att fortsätta att hålla igång och träna och hålla nere sockerintaget, åtminstone begränsa intaget till Lördagar. Hoppas att jag även framåt tänker på att hålla nere kolhydratsintaget lite grann iallafall. Men det visar sig väl ganska snart på vågen och om inte annat på kläderna. På Tisdagarna är gymmet öppet för bara tjejer på jobbet, någon som hänger på efter jobbet?


Snart läggdags

Kört 30 minuter på CT:n. Kollat på Mission impossible III, det var längesedan jag såg den. Näpp duschen... hoppas vi har varmvatten.

vänta..

Vilken ljuvlig dag

Idag har jag varit i Kalmar, Ikea och shopping det är livet det. Åh inte har jag behövt laga mat på en hel dag =)
Arvid letade efter en mantel till sin supermandräkt, det går nämligen inte flyga utan den. Men vi hittade ingen, nån som har ett tips på vad man kan köpa en, eller måste jag sy en själv. Det är ju inte säkert att den fungerar då ; )
Här är mina kläd inköp:

VERO MODA
En basic tröja korallröd och en mini jeansväst, den var så läcker så den gick inte att motstå.



HM
En grå storskjorta och ett par svarta leggings som passar till båda skjortorna nedan.

HM
En vinröd storskjorta

Natti Natti

Idag har vi haft kundbesök på jobbet. Roligt att träffa kunden och få ett ansikte på den man pratar i telefon med dagligen. Sedan hade vi ett möte innan dagen slutade om nerskärningar längre framåt... det var väl mindre kul. Det enda positiva var väl att man kan pusta ut för denna gången. Tyvärr så blir det en ny runda med folk som får gå hem till Nyår om inget drastiskt händer.

Har inte orkat göra så mycket ikväll. Förresten så storstädade jag igår och känner helt enkelt att nu ska jag ta det lugnt och koppla av någon dag. Jag har kört 30 min på CT:n iallafall. Sven är på vägmöte i kväll så nu måste jag lägga barnen.

Är ledig i morgon... känner för att shoppa. Undra om vi hinner köra en runda efter vi varit hos logopeden?

Natti natti


Skorpor

Arvid vaknade tidigt idag så vi fick stiga upp redan vid 7:30. Lite tråkigt att inte få sova ut på helgen. Men men så är livet. Vi gick med Sven ut och hjälpte till på morgonen. Vi strödde i lösdriften och jag hackade deg och blandade skorpor till korna. Arvid, Hjalmar o Fia åkte traktor med Sven, så man skulle väl kunna säga att han hade fullt lass. Sedan öppnade jag en pall med kardemummaskorpor som låg förpackade i påsar och la alla i en annan tom kartong på en pall. Det tog sin lilla tid, sen var jag alldeles slut i fingrarna. Jag passade även på att mocka ut hos Annie, eftersom det var så fint väder var hon ute i hagen.

Sedan gjorde vi pannkakor åt barnen och jag gjorde en räkomelett med stekta bacon till Sven och mig.  Efter det hoppade vi in i duschen en efter en för vi skulle på kalas ute på Sjuhalla, Albin har nyss fyllt 11 år. GRATTIS Albin i efterskott. Vi fick Tacospaj med grönsaker och bröd till, så jag tog paj och grönsaker. Sedan fick vi kladdkaka till efterrätt och jag tog en pyttebit. Det var jättegott, TACK!!!

Nu ikväll har jag kört mina 30 min  på CT:n. Hur många gånger ska man köra för att det ska bli en vana och man saknar, längtar efter att röra på sig? Therese ditt träningsfreak hur lång tid tar det???

RSS 2.0